Soţia lui Hosni Mubarak recunoaşte că a încercat să se sinucidă

Soţia lui Hosni Mubarak, Suzanne. (KARIM SAHIB / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
07.02.2012

Soţia lui Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean, a recunoscut în memoriile sale că a încercat să se sinucidă când a aflat că va fi arestată pentru corupţie, relatează EGYnews.

"13 mai 2011 a fost cea mai neagră zi a vieţii mele. Când Assem al-Gohary, responsabil al Ministerului Justiţiei, a adus un ordin de arestare pentru mine, am luat o supradoză de somnifere. Doream să mă sinucid, nu-mi puteam imagina pentru ce să mai trăiesc", a scris Suzanne Mubarak.

"Atunci, soţul meu a intrat în contact cu cineva care era la putere în Egipt şi a reuşit să mă ţină aproape de el în spital pe perioada detenţiei", a adăugat ea.

Avocatul lui Mubarak a reuşit să rezolve chestiunea arestării ei. "Chiar el m-a sfătuit să renunţ la toate proprietăţile în favoarea guvernului egiptean. Apoi, la 17 mai, am fost eliberată fără nicio acuzaţie", îşi aminteşte Suzanne.

Suzanne dezvăluie lucruri surprinzătoare despre ultimele zile ale regimului Mubarak. "SUA, Arabia Saudită, Eniratele, Bahrainul şi Kuwaitul au oferit familiei mele azil politic, la începutul lui februarie 2011. Însă, când el a demisonat la 11 februarie, aceste oferte au fost retrase imediat", scrie ea.

"La 1 februarie, în cursul unei discuţii telefonice cu Barack Obama, soţul meu a decis să demisioneze, dar a spus că nu vrea să facă personal anunţul. A cerut, de asemenea, garanţii scrise că nimic nu i se va întâmpla lui şi familiei sale. Aceste garanţii au fost acordate de un trimis special al SUA", scrie Suzanne.

Memoriile fostei prime doamne a Egiptului conţin nu numai detalii despre procesul politic, dar şi despre experienţele sale de viaţă, despre pasiunea ei pentru bijuterii şi artă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor