O clădire guvernamentală din Cairo a fost incendiată

Ciocniri între manifestanţii egipteni şi forţele de securitate, în apropiere de Parlamentul din Cairo. (MAHMUD HAMS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
05.02.2012

O clădire guvernamentală egipteană a fost incendiată duminică, în urma ciocnirilor de sâmbătă noapte dintre forţele de securitate şi protestatarii care cer armatei să accelereze transferul de putere către o administraţie civilă.

Televiziunea publică a informat că incendiul se înregistrează la clădirea Autorităţii fiscale, lângă Ministerul de Interne.

Ciocnirile au venit după ce un consiliu înfiinţat de autorităţile militare sâmbătă a recomandat ziua de 23 februarie ca data de deschidere pentru înregistrarea candidaţilor la prezidenţiale. Conducerea militară propusese iniţial înregistrarea până la jumătatea lunii aprilire pentru alegerile din iunie.

Consiliul a propus şi arestarea tuturor figurilor importante din partidul lui Hosni Mubarak, precum şi a unor oficiali din Ministerul de Interne numiţi sub conducerea lui Mubarak.

Cel puţin 12 persoane au murit în violenţele ce au urmat incidentelor de miercuri, când 74 de persoane şi-au pierdut viaţa în Port Said în ciocniri între fanii unor echipe de fotbal.

Unele grupuri politice acuză armata că a orchestrat revoltele de miercuri şi că le foloseşte drept scuză pentru a păstra puterea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor