Sorin Roşca Stănescu, persona non grata în PNL

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.11.2013

Demersul lui Sorin Roşca Stănescu de a îi acuza public pe Traian Băsescu şi pe Theodor Stolojan de corupţie, spălare de bani etc. îi va aduce aproape sigur excluderea din partid. Cu doar câteva ore înainte de şedinţa Biroului Naţional al partidului, convocat de Antonescu pentru a se decide dacă SRS „merită” să rămână în partid sau nu, Radu Stroe, voce „grea” în PNL, susţine că „problema” legată de senatorul Sorin Roşca Stănescu nu se va putea rezolva în alt mod decât prin excluderea sa din partid.

Vicepreşedintele PNL, Radu Stroe s-a declarat în favoarea excluderii lui SRS, informează pesurse.ro. Întrebat dacă este de aşteptat ca la şedinţa de luni după-amiază a conducerii PNL să se ajungă la excluderea senatorului Sorin Roşca Stănescu din partid, vicepreşedintele PNL a răspuns:

„Ştiu ceea ce a declarat preşedintele Antonescu, îl susţin în totalitate, prin urmare azi va fi o discuţie foarte serioasă şi aproape că nu văd cum s-ar putea ieşi din această discuţie fără excludere, nu văd cum.”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat sâmbătă că a convocat o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, pentru luni, şedinţă în cadrul căreia va propune excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din partid. Antonescu a precizat că senatorul va avea, desigur, dreptul să-şi susţină punctul de vedere.

SRS va fi debarcat din partid nu atât pentru faptul că l-a acuzat pe Băsescu de corupţie, lucru pe care Antonescu îl face frecvent ci pentru că şi-a bazat acuzele, deosebit de grave, pe o serie de documente care s-au dovedit false ulterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor