Sorin Ioniţă: Unii se tem de o Republica Moldova europeană şi foarte puternică

Sorin Ioniţă
Sorin Ioniţă (Facebook)

Analistul de la Bucureşti Sorin Ioniţă susţine că „unii se tem de o Republica Moldova europeană, care există, este foarte puternică şi s-a văzut asta la alegerile prezidenţiale”.

În opinia acestuia, expusă la TVR Moldova, s-ar putea ca Moldova europeană să fie majoritară în acest moment.

În contextul dat, Sorin Ioniţă a lansat noi critici la adresa CEC de la Chişinău, în legătură cu decizia referitoare la secţiile de votare din străinătate.

„Ai ţara de acasă, cu problemele ei, cu fracturile ei sociale şi ai ţara din Vest, moldovenii activi care s-au occidentalizat. (...) Dar dacă Moldova europeană nu este prezentă fizic acasă şi ai tot felul de metode administrative ca să faci obstrucţie pe vot şi ea nu se va putea exprima, asta va crea tot felul de frustrări.

Eu cred că oamenii ăştia se joacă cu focul într-un mod iresponsabil, încercând să oprească sute de mii de voturi din Vest”, a avertizat analistul de la Expert Forum România, subliniind că, pentru a deschide 300 de secţii de vot, ţara se poate împrumuta.

„Se poate justifica bugetar terminarea buletinelor de vot? Ţine asemenea explicaţie politică? Orice cetăţean care vrea să se exprime, trebuie să se exprime”, a conchis Sorin Ioniţă.