„Apă la moara Kremlinului”. Octavian Ţîcu refuză să meargă în alegerile parlamentare pe listele AUR, Dorin Chirtoacă acceptă oferta

AUR livrează exact sperietoarea de care au nevoie Voronin şi Dodon în campania electorală, afirmă analistul Sorin Ioniţă.
Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) a anunţat că nu va face front comun cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Octavian Ţîcu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o conduce nu doreşte să participe la alegeri sub sigla AUR.

După ce conducerea PUN a discutat luni cu un reprezentant al conducerii AUR, Ţîcu a semnalat că ar fi de acord cu o colaborare electorală PUN-AUR numai în cadrul unui „bloc unionist cu denumire neutră”.

Liderul PUN a menţionat că tocmai partidul său a avut primul ideea să unească forţele unioniste, înregistrând deja succese, şi de aceea nu poate accepta „ultimatumul” dat de AUR.

Anterior, Partidul Liberal, condus de fostul primar general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat că la alegerile anticipate din 11 iulie va merge pe o listă comună cu AUR pentru „a continua consolidarea curentului unionist. Împreună să spargem gheaţa dezbinării şi să clădim Unirea.”

„PL va prezenta candidaţii săi pentru listă, vom pune la dispoziţia staff-ului comun sediile, unităţile de transport, logistica şi resursele umane, pentru campania electorală”, a declarat Dorin Chirtoacă la o conferinţă de presă la Chişinău, organizată împreună cu AUR.

În contextul dat, analistul Sorin Ioniţă, directorul ONG-ului Expert Forum din România, a subliniat că AUR livrează exact sperietoarea de care au nevoie Voronin şi Dodon în campanie.

Mai mult, în opinia acestuia, paradoxul e că deşi partidul e anti-european şi anti-NATO la Bucureşti (la fel ca Dodon), reuşeşte să fie în Moldova întruchiparea aroganţei şi agresivităţii ro/occidentale, intrând la fix în calapodul creat de propaganda sovieto-rusă decenii la rând. „Agită apele, panichează electoratul centrist şi minorităţile, dă apă la moara Kremlinului, care a avertizat tot timpul că de la Bucureşti o să vină faşistii etc.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe