Sorin Ioniţă: AUR e Jandarmul Român 2.0. Livrează exact sperietoarea de care au nevoie Voronin şi Dodon

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Analistul Sorin Ioniţă, directorul ONG-ului Expert Forum, a explicat, sâmbătă, modul în care partidul condus de George Simion ajută forţele anti-NATO, anti-UE şi antiromâneşti din Republica Moldova în condiţiile în care aceasta va avea alegeri parlamentare anticipate în luna iulie. “Agită apele, panichează electoratul centrist şi minorităţile, dă apă la moară Kremlinului”, a susţinut Ioniţă despre AUR.

Bătrânul comunist intrat în campanie electorală ştie ce face: nu doar că apelează la instinctele primare ale electoratului, dar întăreşte mesajul cu celebrul clişeu al ‘jandarmului român’. Lumea de dincoace nu realizează cât de puternică e mema asta în Basarabia, bazată pe o fărâmă de adevăr istoric şi multă propagandă sovietică adăugată deasupra.

Şi din păcate AUR livrează exact sperietoarea de care au nevoie Voronin şi Dodon în campanie. Paradoxul e că deşi partidul e anti-european şi anti-NATO la Bucureşti (la fel ca Dodon), reuşeşte să fie în Moldova întruchiparea aroganţei şi agresivităţii ro/occidentale, intrând la fix în calapodul creat de propaganda sovieto-rusă decenii la rând. Agită apele, panichează electoratul centrist şi minorităţile, dă apă la moara Kremlinului, care a avertizat tot timpul că de la Bucureşti o să vină faşistii etc.”, a precizat Ioniţă, pe Facebook.

Cu alte cuvinte, a adăugat analistul, AUR “reuşeşte să aibă în ambele ţări exact mesajul cel mai dăunător posibil, producând maxim de pagube”.

“Cum zicea un prieten din Chişinău, AUR e Jandarmul Român 2.0, reînviat ca temă perfectă de campanie în Moldova pentru oricine vrea să vopsească în negru România şi Occidentul. Până de curând nu prea mai aveau argumente concrete iar soft powerul nostru era în creştere din motive evidente. Le-am promis prosperitate, investiţii, acces în Vest, am băgat ani de zile bani în ambulanţe şi microbuze şcolare pentru Găgăuzia – iar acuma le livrăm trombonul naţionalist al lui Simion, în ajun de alegeri, ca să stricăm tot”, a mai transmis directorul Expert Forum.

Potrivit analistului, “ne aruncăm în flashback istoric, pe stânga şi pe dreapta: comunistul Voronin contra faşisti”.

“Şi nu, nu e mâna Moscovei: liderii moldoveni ai AUR vin tot din zona Plahotniuc, inginerul de partide şi eternul pescuitor în ape tulburi”, a conchis Sorin Ioniţă.

Remarcile lui Ioniţă vin în contextul în care fostul preşedinte comunist Vladimir Voronin, actualmente liderul Partidului Comuniştilor, a avut o ieşire rasistă în direct la TV cu privire la alegerile parlamentare declanşate de actualul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

“Asta vă doriţi, dragi alegători, când veţi vota pentru parlament? Vă doriţi ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al ţării? Şi pentru ca soldaţii NATO să vină aici şi să aveţi copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriţi? Iar după ei să vină jandarmii români?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne