Sorin Ioniţă: Şedinţa comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, o favoare făcută de PSD lui Plahotniuc

Întâlnirea ce va avea loc între prim miniştrii Filip şi Grindeanu la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi, ar reprezenta un hatâr făcut oligarhului Vladimir Plahotniuc, notează Sorin Ioniţă.
Sorin Ioniţa - Expert în administraţie publică
Sorin Ioniţa - Expert în administraţie publică (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Expertul român Sorin Ioniţă susţine că întâlnirea prim-ministrului Pavel Filip cu premierul român Sorin Grindeanu, care se va desfăşura la Piatra Neamţ este o nouă favoare făcută de PSD-ul de la Bucureşti lui Vladimir Plahotniuc, cu care a avut afaceri în trecut şi vor mai avea în viitor.

“Şedinţa de guvern RO-MD de poimâine a fost pusă la Piatra Neamţ ca un nou hatâr făcut de PSD cumătrului Plahotniuc, cu care au avut afaceri în trecut şi vor mai avea în viitor, să-i salveze onoarea.

La Iaşi simbolismul ar fi fost puternic, părea că Filip vine să încline steagul la fratele mai mare, în capitala istorică. Prilej nou pentru Dodon să se umfle în obrăjori şi să scoată panglici pe nas”, scrie Ioniţă pe pagina sa de socializare.

Expertul menţionează că deşi Plahotniuc minte atât moldovenii cât şi pe cei din România cu “calea europeană”, Bucureştiul îndeplineşte orice dorinţă a oligarhului.

“Înduioşător cum se face Bucureştiul ghiocel la fiecare dorinţă a oligarhului, nu cumva să pierdem un camarad care minte aşa frumos şi poporul şi pe noi cu calea europeană, că unde mai găsim noi altul la fel? Cu atâtea zerouri în coadă, adică. Ca să se simtă tovarăşii socialişti şi mai bine, puteau merge direct la Slănic Moldova”, a concluzionat Sorin Ioniţă.

În cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, care a avut loc la 17 martie, a fost planificată o şedinţă comună între guvernele de la Chişinău şi Bucureşti, pentru data de 23 martie, la Piatra Neamţ, România.

Proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne au fost subiectele de interes comun incluse pe agenda şedinţei. O atenţie aparte urmează să fie acordată subiectului de interconectare energetică dintre cele două state.