Socialiştii doresc revocarea din funcţie a lui Chirtoacă şi alegeri noi în Capitală

La iniţiativa PSRM, a fost constituit un grup de organizare a referendumului privind înlăturarea lui Dorin Chirtoacă prin referendum. Dacă justiţia va da curs solicitării, socialiştii speră ca până la finele anului să poată fi anunţate noi alegeri.
Ion Ceban şi Igor Dodon
Ion Ceban şi Igor Dodon (epochtimes.ro)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) anunţă că la 25 martie a avut loc adunarea constitutivă a grupului pentru organizarea şi desfăşurarea unui referendum privind revocarea din funcţie a primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

„Intenţionăm să obţinem demisia lui Dorin Chirtoacă până la sfârşitul acestui an pentru ca să fie declarate alegerile noului primar general şi chişinăuienii să-şi poată alege persoana care într-adevăr le va reprezenta interesele”, a declarat preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, potrivit unui comunicat de presă.

Ceban a amintit că şi în 2016 socialiştii au venit cu iniţiativa de organizare a unui referendum, însă instanţa de judecată a blocat constituirea grupului pentru organizarea plebiscitului, fapt care va fi contestat la CEDO.

Cu o reacţie la iniţiativa socialiştilor a venit şi Igor Dodon care în campania electorală promitea că va fi preşedintele tuturor. Astfel pe pagina sa de socializare şeful statului scrie că sunt aproape 10 ani în care municipiul Chişinău a fost sortit unei administrări proaste, oraşul demult nu mai arată a capitală, iar locuitorii, ca şi oaspeţii, nu se simt confortabil. Oraşul a devenit prizonier al incompetenţei, iresponsabilităţii, indiferenţei, corupţiei, generate de cetăţeanul Dorin Chirtoacă si a amicilor săi din Partidul Liberal.

”Fac un apel către reprezentanţii sistemului judecătoresc să dea curs buchiei legii în examinarea dosarului şi nu solicitărilor personale sau de grup. Am convingerea că dacă se va întâmpla aşa, până la finele anului 2017, în municipiul Chişinău va fi anunţată data alegerilor unui primar nou. Primar care să reprezinte locuitorii oraşului, să facă faţă aşteptărilor lor”, a concluzionat Igor Dodon.

Grupul constituit la iniţiativa Partidului Socialiştilor a întrunit 460 de persoane iar actele necesare pentru înregistrarea iniţiativei vor fi depuse în instanţa de judecată luni, 27 martie.