Soarele face ceva ce nu ar trebui să facă, iar asta poate însemna mari probleme în lunile următoare

Soarele (Getty Images)
Redacţia
12.09.2024

Gigantica minge de foc în jurul căreia se învârte planeta noastră a fost mult mai activă în acest an decât au anticipat iniţial oamenii de ştiinţă, iar acest lucru ar putea avea implicaţii foarte grave pentru noi toţi în lunile următoare, scrie Michael Snyder, pe The Economic Collapse.

Fluctuaţiile activităţii solare ne afectează clima mai mult decât orice altceva şi, de asemenea, avem tendinţa de a vedea mai multe cutremure atunci când activitatea solară este la niveluri ridicate. Actualul ciclu solar ar trebui să atingă un vârf la un moment dat în următoarele 12 luni, dar până acum nu există semne că activitatea solară încetineşte.

De fapt, numărul mediu de pete solare la care am asistat luna trecută a fost cel mai mare din 2001.

Numărul mediu de pete solare a ajuns la 215,5 în august, potrivit Centrului de analiză a datelor privind influenţele solare de la Observatorul Regal din Belgia. Este cel mai mare număr din septembrie-decembrie 2001, potrivit SpaceWeather.com. Totalul lunii iulie a fost de 196,5. Luna trecută, Space Weather Prediction Center al NOAA a emis o declaraţie preliminară potrivit căreia activitatea solară este la cel mai ridicat nivel din martie 2001.

Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple.

Oamenii de ştiinţă prognozau iniţial că vom vedea aproximativ jumătate din numărul de pete solare în luna august...

Experţii prevăzuseră că în luna august se vor vedea doar jumătate din numărul de pete solare, indicând faptul că maximul solar este iminent şi ca acesta ar putea fi mai activ decât s-a anticipat, putând aduce erupţii solare intense şi ejecţii de masă coronală.

Numărul petelor solare a crescut într-un ritm exponenţial în ultimele două luni.

Să sperăm că vom avea o pauză în septembrie.

Pentru că, în caz contrar, am putea asista la furtuni geomagnetice mai severe, ca în luna mai.

În mai 2024, Pământul a trecut prin cea mai puternică furtună geomagnetică din ultimii 20 de ani, cu aurore vizibile mult mai la sud decât de obicei, inclusiv în regiuni precum Florida şi Mexic (şi la latitudinea României, n.n.). Dacă o altă pată solară mare apare în jurul echinocţiului din septembrie, aceasta ar putea duce la un eveniment similar sau chiar mai puternic.

O furtună geomagnetică foarte mare - aceasta ne poate perturba viaţa în nenumărate moduri.

În luna mai, chiar şi echipamentele agricole au fost afectate dramatic.

Ronald Rabon, proprietarul fermei Double R Farms, a declarat că, în luna mai, când au avut loc nivelurile magnetice solare extreme G-5, se afla la stropitul câmpului său de bumbac, când echipamentul său a început să îi facă probleme.

„Nu am ştiut ce era în neregulă cu el”, a spus Rabon. „Tot ce ştiam era, şi puteai să mergi drept cu el câteva minute. Şi putea merge 20, 30 de minute şi apoi, dintr-o dată, puteai lua doar stânga.”

Rabon a declarat că una dintre cele mai mari probleme legate de erupţiile solare sunt deteriorarea preciziei pulverizatoarelor. GPS-ul lor utilizează calcule precise pentru pulverizare, iar atunci când este scos de pe traseu, ar putea pulveriza în exces peste recoltă şi să o distrugă.

Desigur, dacă planeta noastră este lovită de o furtună suficient de mare, aceasta ar putea distruge reţelele electrice, internetul şi ar putea cauza probleme societale masive în întreaga lume.

Să sperăm că un astfel de scenariu nu va avea loc prea curând.

Toată activitatea solară la care am fost martori este, de asemenea, principalul motiv pentru care a fost atât de multă căldură intensă în această vară.

Vara a depăşit recordurile de căldură la nivel mondial pentru al doilea an consecutiv, au confirmat oamenii de ştiinţă - ceea ce face ca 2024 să fie cel mai cald an din istoria înregistrată.

Perioada dintre iunie şi august - vara în emisfera nordică - a fost cea mai caldă perioadă din lume de la începutul înregistrărilor în 1940, potrivit datelor publicate vineri de Copernicus, serviciul european pentru schimbări climatice.

Ceea ce este mult mai important este faptul că, atunci când activitatea solară este foarte ridicată, există tendinţa de a se înregistra o activitate seismică intensă, iar acest lucru este exact ceea ce s-a întâmplat.

În special, o mulţime de experţi sunt destul de alarmaţi de toate cutremurele pe care le-am văzut în California în ultima vreme.

Locuitorii din California s-au confruntat cu un val de cinci cutremure în ultimele 48 de ore.

Sâmbătă, un cutremur cu magnitudinea de 4,4 a fost resimţit în nord, în jurul comitatului Lake, iar alte două au lovit zona în seara următoare, clasificate ca având magnitudinea de 2,7 şi 2,8.

Localnicii din sudul Californiei au raportat, de asemenea, alte două cutremure sâmbătă, cel mai mare având o magnitudine de 3,9.

În ultimele 7 zile, au avut loc peste 900 de cutremure în California şi Nevada.

După cum am discutat zilele trecute, sunt extrem de îngrijorat de instabilitatea la care am fost martori pe coasta de vest.

Acesta este un aspect pe care îl voi urmări foarte, foarte îndeaproape în lunile următoare. În noua mea carte, explic de ce cred că am intrat într-o perioadă în care vom asista la cutremure istorice de proporţii absolut epice.

Desigur, nu doar Statele Unite vor fi afectate.

Şi la sud de graniţă au fost multe cutremure în ultima vreme.

Pe 6 septembrie, o crăpătură gigantică în pământ care s-a deschis brusc a înghiţit efectiv patru vaci.

Pe 6 septembrie 2024, în Ejido J. Cruz Galvez, situat în municipalitatea Hermosillo din Sonora, Mexic, s-a deschis o fisură uriaşă în Pământ, care a înghiţit patru vaci.

Fisura ar avea aproximativ 3 km lungime şi 1,5 m lăţime, cu o adâncime de 4 m în unele secţiuni.

Potrivit fermierului care a făcut o înregistrare video a fisurii, aceasta a înghiţit patru vaci. Autorităţile locale nu au emis încă nicio declaraţie cu privire la acest caz.

Nu este normal ca o crăpătură în pământ lungă de 3 kilometri să apară din senin.

Când vor începe în sfârşit oamenii să se trezească?

Planeta noastră devine din ce în ce mai instabilă, iar acest lucru ar trebui să ne alarmeze profund pe toţi.

Între timp, cerul de deasupra capetelor noastre devine şi el tot mai activ.

De exemplu, o rocă spaţială gigantică care are „aproximativ dimensiunea a doua terenuri de fotbal” va zbura pe lângă planeta noastră pe 15 septembrie.

Un asteroid de mărimea a aproximativ două terenuri de fotbal se va apropia de Pământ în această lună. Potrivit New York Post, asteroidul de 450 m lăţime, denumit 2024 ON, va trece la aproximativ 900 000 de km de planeta noastră pe 15 septembrie. Deşi această distanţă poate părea mare, este remarcabil de aproape în termeni astronomici - echivalentă cu doar de 2,6 ori distanţa dintre planeta noastră şi Lună. Cu toate acestea, el nu reprezintă o ameninţare pentru Pământ.

Vestea bună este că această rocă spaţială gigantică ne va rata cu siguranţă. În viitor, s-ar putea să nu fim la fel de norocoşi.

Se întâmplă atât de multe în cerul de deasupra capetelor noastre, dar majoritatea populaţiei nu este atentă.

Din păcate, este doar o chestiune de timp până când vor începe să se întâmple evenimente majore pe care niciunul dintre noi nu le va putea ignora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor