Soacra lui Daniel Constantin, cercetată de DNA pentru mită şi fals intelectual în formă continuată

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (Epoch Times România)

Soacra ministrului agriculturii, Daniel Constantin, fost consilier superior la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Argeş este cercetată de DNA pentru mită şi fals intelectual în forma continuată.

Procurorii au început urmărirea penală, în acelaşi dosar, şi faţă de Cătălin Ionel Stoica, inspector principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş la data comiterii faptelor, potrivit Mediafax. Acesta este suspectat de luare de mită, fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale), uz de fals şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Potrivit anchetatorilor, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora Maria Pop şi Cătălin Ionel Stoica, cu ocazia unui control fiscal efectuat în cursul lunii august 2013, la o persoană fizică autorizată, au primit 500 de lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate.

Conform DNA, cu ocazia respectivului control,. Pop şi Stoica au falsificat înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparţinea persoanei fizice autorizate. Acţiunea de fals consta în menţionarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13 august 2013 - 15 august 2013, în realitate controlul fiind efectuat pe 12 august 2013, la o cu totul altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

Ulterior, în 19 august 2013, Stoica a falsificat ordinul de deplasare (delegaţie) emis de AJFP Argeş, prin menţionarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19 august 2013 - 21 august 2013, s-a deplasat, cu maşina personală, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecţia fiscală şi a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport.

DNA mai precizează că în acest dosar sunt urmărite penale şi alte persoane.