Slusari: Averile şi interesele personale ale preşedintelui Dodon vor fi verificate de Autoritatea Naţională de Integritate

Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive
Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive (Ziarul de Gardă)

Averile şi interesele personale ale preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează a fi verificate de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI). Anunţul a fost făcut de reprezentantul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) Alexandru Slusari după ce formaţiunea a depus o sesizare în acest sens la ANI.


Anunţul ANI
Anunţul ANI (ppda)

„Procesul este pornit în baza sesizării vicepreşedintelui Parlamentului Alexandru Slusari în contextul investigaţiilor jurnalistice despre vacanţele de lux ale Preşedintelui şi altor subiecte ce ţin de averile şi cheltuielile lui neproporţionale în raport cu veniturile”, se arată într-un comunicat PPDA.

Potrivit acestora, după încheierea procesului de verificare, în mod normal, materialele ar urma să fie expediate la Procuratură.

Amintim că deputatul PPDA Alexandr Slusari a expediat la 21 ianuarie, către Autoritatea Naţională de Integritate şi Serviciul Fiscal de Stat un demers, în care a solicitat verificarea cheltuielilor lui Igor Dodon pentru toate vacanţele de lux, raportate la declaraţiile de venit ale familiei preşedintelui.

Tot atunci, Slusari a subliniat că liderul PPDA, Andrei Năstase, pregătise „un denunţ în privinţa lui Igor Dodon adresat procuraturii privind îmbogăţirea ilicită, semnat deja de aproape două mii de oameni”.

Totul a început în urma unei investigaţii realizate de Ziarul de Gardă, potrivit căreia preşedintele Dodon, ale cărui conturi, în ultimii 15 ani, au fost alimentate, oficial, doar din bugetul de stat, s-a odihnit în această perioadă în mai multe zone exotice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe