Sindicaliştii de la Metrorex încep protestele

Metrou (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
05.03.2013

Protestele sindicaliştilor de la Metrorex vor începe miercuri, la ora 12,30, în faţa Ministerului Transporturilor, de unde angajaţii nemulţumiţi vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei. Principala lor revendicare se referă la creşterea salariilor, iar demersurilor lor sunt susţinute de sindicaliştii de la de la CFR şi de la RATB.

Angajaţii de la Metrorex nu sunt de acord nici cu proiectul privind trecerea companiei în subordinea municipalităţii, a anunţat liderul de sindicat, Ion Rădoi. Dacă s-ar aproba acest proiect, angajaţii de la metrou ar fi asimilaţi bugetarilor, iar salariile lor vor scădea.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a declarat că protestatarii nu au autorizaţie pentru acţiunile de miercuri şi au primit doar un acord verbal de la Poliţie şi Jandarmerie.

Contractul colectiv de muncă al angajaţilor de la Metrorex expiră pe 31 martie, iar pentru perioada următoare ei ar fi dorit o majorare a salariilor. Totuşi, acest lucru nu s-ar putea realiza având în vedere că fondul de salarii nu va creşte.

După 1 aprilie, s-ar putea declanşa greva generală la metrou, dacă sindicaliştii nu vor putea negocia contractul colectiv de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor