EXCLUSIV: Ateliere Griviţa au semnat un contract pentru asamblarea de garnituri pentru Metrorex

Epoch Times România
04.03.2013

Compania Atelierele Griviţa SA a semnat un contract de asamblare a unor garnituri de metrou pe care firma spaniolă CAF urmează să le livreze Metrorex, lucrările la acestea urmând să înceapă până la finalul anului.

Compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles - CAF a adjudecat de la Metrorex, în toamna anului 2011, în dauna firmei Bombardier, un contract pentru construirea a 16 trenuri de metrou, formate din câte 6 vagoane fiecare, valoarea contractului fiind de 96 de milioane de euro, fără TVA.

Primele patru garnituri vor fi asamblate în Spania, urmând a fi livrate Metrorex începând din vara acestui an. „Următoarele 12 garnituri vor fi asamblate la noi, în baza contractului pe care l-am semnat acum cu firma CAF. Lucrările de asamblare a primei garnituri de la Atelierele Griviţa vor începe spre finele acestui an”, ne-a declarat Dan Băiaşu, director tehnic al companiei.

Cele 16 garnituri vor înlocui treptat vechile trenuri de tip IVA produse de Astra Vagoane Arad. Contractul cu Metrorex prevede posibilitatea achiziţionării altor opt garnituri.

Atelierele Griviţa SA este parteneră a firmei spaniole CAF şi are în derulare contracte de reparaţii cu CFR Călători SA pentru vagoane tip interregio, salon şi compartimentat, dar şi pentru vagoane cuşetă, de dormit şi restaurant. Atelierele CFR Griviţa repară si vagoane de marfă de tip transport cereale, transport carbune şi transport fosfaţi pentru CFR Marfă SA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor