Şedinţă de urgenţă la PSD. Dan Şova intră pe uşa din dos

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit marţi la sediul central al partidului din Şoseaua Kiseleff, într-o şedinţă de urgenţă, la câteva ore după demisia din Parlament a deputatului Viorel Hrebenciuc.

Întrunirea liderilor PSD vine pe fundalul declanşării urmăririi penale împotriva unor "fruntaşi" ai partidului, respectiv deputatul Viorel Hrebenciuc şi fostul ministru al Transporturilor Dan Şova, cei doi fiind acuzaţi că au complotat pentru adoptarea unei legi privind graţierea şi amnistierea faptelor comise de liderii de partid şi sindicate.

Pe acest fundal, în presă au apărut informaţii din culisele luptei pentru putere la eşalonul de vârf PSD. O serie de interceptări ale procurorilor anti-corupţie au expus strânsa colaborare dintre liderii PSD, Victor Hrebenciuc şi Dan Şova şi, mai rău, natura penală a acestei colaborări.

Astfel, Hrebenciuc îi promite lui Şova că îl va susţine la şefia PSD în detrimentul lui Liviu Dragnea, în timp ce Şova vorbeşte despre o lege care să aprobe amnistia şi graţierea, lege de care ar fi beneficiat şi Hrebenciuc, implicat în mai multe dosare penale grele. Mai mult, în dialogul său cu Hrebenciuc, Şova lasă să se înţeleagă că Ponta l-ar fi făcut ministru al Justiţiei, postură din care Şova ar fi putut iniţia varii proiecte legislative, însă nu s-a putut întrucât are dosar pe rol.

La şedinţă participă nume sonore din partid, ca Valeriu Zgonea (al cărui nume apare pomenit de Hrebenciuc şi Şova în dialogurile înregistrate de DNA), Marian Vanghelie, care ieri a sărit să bată câţiva jurnalişti şi Liviu Dragnea, despre care Şova afirma că nu e dorit la şefia PSD.

Potrivit Realitatea TV, la şedinţă participă şi Dan Şova. Fostul ministru al Transporturilor, actual purtător de cuvânt al PSD, a intrat la şedinţă pe uşa din dos a sediului central al partidului, informează sursa citată.