Sever Voinescu: Moţiunea de cenzură nu va trece

Epoch Times România
17.04.2012

Moţiunea de cenzură pe care opoziţia a anunţat că o va depune împotriva Guvernului Ungureanu nu îi sperie sub nicio formă pe democrat-liberali, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, la finalul şedinţei BPN al PDL, care a precizat că democrat-liberalii vor fi prezenţi pentru a asigura cvorumul şedinţei, dar nu vor vota.

"Aşteptăm relaxaţi şi cu încredere acest moment, e un exerciţiu democratic pe care opoziţia trebuie să îl facă. Suntem convinşi că această moţiune de cenzură nu va trece, suntem convinşi pe cale de consecinţă că Guvernul va proba încă o dată faptul că se bazează pe o majoritate parlamentară transparentă asumată clar. Atitudinea noastră va fi şi de această dată consecventă, vom fi prezenţi pentru a asigura cvorumul şedinţei, dar nu vom vota, dând astfel posibilitatea opoziţiei să arate că are majoritate", a spus Sever Voinescu.

El a precizat că "goarnele" opoziţiei anunţă că au majoritate şi acest guvern va cădea.

"Sigur că domniile lor iubesc brusc pe trădători, incintă din nou la trădare, vorbesc despre caracterul deschis şi transparent al votului. Şi se aşteaptă ca anumiţi oameni care susţin guvernul să meargă şi să voteze invers. Dacă acest lucru se va întâmpla vom vedea, însă în ceea ce ne priveşte credem foarte tare în ideea transparenţei şi că o majoritate trebuie să fie clară, asumată şi limpede pentru toată lumea", a afirmat el.

Întrebat care va fi reacţia partidului faţă de cei din PDL care vor vota moţiunea, liderul PDL a spus că decizia va fi una "dură" ce ajunge la excluderea din partid. ,,Vorbim despre o moţiune care nu a fost încă depusă. Nu am văzut-o, dar vă pot spune că dacă sunt parlamentari care o vor vota, sancţiunea va fi cea mai dură, ce înseamnă excluderea, pentru că acest guvern este fundamentul exprimării noastre politice. Hai să aşteptăm să vedem moţiunea", a punctat Sever Voinescu.

Uniunea Social Liberală (USL) va depune miercuri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, a anunţat marţi copreşedintele USL, Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor