Grupurile USL se vor reuni marţi la Senat

Epoch Times România
17.04.2012

Grupurile senatoriale reunite ale Uniunii Social Liberale se vor întâlni marţi la Senat pentru a discuta despre strategia şi calendarul moţiunii de cenzură, dar şi despre protestul parlamentarilor USL faţă de "ilegalităţile conducerii Camerei Deputaţilor", a declarat preşedintele Comisiei juridice a camerei superioare a Parlamentului senatorul social-democrat Toni Greblă.

"Grupurile reunite ale USL de la Senat se vor întâlni azi la ora 15.00. Se va discuta despre introducerea moţiunii de cenzură, stabilirea calendarului şi a strategiei de dezbatere şi votare şi apoi forma noastră de protest privind ilegalităţile comise în mod special de conducerea Camerei Deputaţilor", a spus Greblă.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură a USL, senatorul social-democrat a afirmat că cel mai probabil dezbaterea şi votarea acesteia va avea loc săptămâna viitoare, luni sau marţi.

"Dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, după părerea mea, ar fi luni sau marţea viitoare, în funcţie de cum doresc Birourile permanente ale celor două camere legislative să stabilească calendarul fie luni după amiază fie marţi", a spus Toni Greblă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţa, vineri, într-o conferinţă de presă, că marţi se vor întruni grupurile USL de la Senat pentru a constata şi "în mod oficial" reluarea majorităţii în cadrul Camerei superioare a Legislativului şi pentru a stabili strategia în faţa noii situaţii.

Ponta spunea că miercuri grupurile comune ale USL vor avea o întâlnire la Camera Deputaţilor, pentru a vedea în ce măsură, "dincolo de fraudările doamnei Anastase, mai există cu adevărat o majoritate".

"În urma acestor consultări, depunem moţiunea de cenzură şi, cel mai probabil, conform termenelor constituţionale, în săptămâna 23-28 aprilie, vom vota moţiunea de cenzură, nu doar membrii USL sperăm", a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă parlamentarii USL ar putea reveni în Parlament nu numai pentru adoptarea noii legi electorale, Ponta a spus că acest lucru nu se va întâmpla în cazul Camerei Deputaţilor. "La Cameră nu. La Cameră revenim degeaba, că ne fură Anastase. La Cameră, cu Anastase care ne fură nu, pentru că putem să fim 300 la doi şi tot ne numără că sunt ei mai mulţi. La Senat, din fericire, domnul Blaga numără corect, îi iese matematica", a completat preşedintele social-democrat.

Potrivit acestuia, la prima şedinţă de plen de la Camera Deputaţilor, USL va încerca introducerea pe ordinea de zi a solicitării privind înlocuirea din funcţie a Robertei Anastase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor