Sergiu Mocanu: Plahotniuc vrea să devină prim-ministru în perioada sărbătorilor de iarnă

Ultima vizită a liderului PD la Strasbourg şi la Washington ar fi fost un eşec, acesta nefiind primit de niciun oficial de acolo, a afirmat Sergiu Mocanu, atenţionând că după ce a revenit în ţară, Plahotniuc a dat ordin să fie pregătite toate modalităţile de a fi desemnat în funcţia de prim-ministru.
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie (Epoch Times România)

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu vine cu un semnal de alarmă într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta fiind în opinia politicianului singura cale prin care mai poate ajunge la miile de moldoveni dar şi la opinia publică internaţională, întrucât presa de la Chişinău, în marea ei majoritate, este subordonată clanurilor mafiote ale lui Plahotniuc, dar şi altei grupări mafiote de la Moscova care are o presă mai puţin importantă dar la fel de gălăgioasă şi manipulatoare.

„Plahotniuc vrea să devină prim-ministru a Republicii Moldova. Asta s-a întâmplat după ce în turneul lui european şi american a fost umilit într-un hal fără de hal. În viaţa lui nu a fost umilit mai mult decât de refuzul oficialilor europeni de a da mâna cu el, de a se întâlni cu o delegaţie din care face parte un mafiot cum este Plahotniuc, unul care a capturat instituţiile statului.

A revenit acasă şi în cel mai intim cerc a dat ordin să fie pregătite toate modalităţile de a-l desemna în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă şi de a-l alege în această situaţie în care moldovenii nu sunt activi deloc”, a declarat Sergiu Mocanu.

În situaţia în care opinia publică din Republica Moldova este manipulată, protestul social este decimat „pe mâna unor aventurieri care l-au deturnat şi folosit în alte scopuri”, există pericolul real ca Plahotniuc să ajungă prim-ministru al Republicii Moldova, consideră Mocanu. Totodată, politicianul a menţionat că un astfel de scenariu, ar putea da şansa mare partidei pro-moscovite din Republica Moldova să ajungă în viitorul an la alegerile parlamentare majoritate constituţională în Moldova.

„Cei care trebuie să-l înlăture pe Plahotniuc de la guvernare sunt forţele pro-europene. Nu mă adresez acum acelor aventurieri care au ajuns în braţele criminalităţii de la Moscova, Usatîi, Caramalac şi altora, mă adresez oamenilor cu discernământ, opiniei publice”, a specificat Sergiu Mocanu.

Mai mult decât atât, acesta a punctat că Mişcarea Populară Antimafie pe care o conduce se va adresa ambasadorilor şi oficialilor europeni subliniind că „apucăturile maniacale ale lui Plahotniuc” care şi-a subordonat instituţiile statului, o majoritate parlamentară, un mecanism statuat de Curtea Constituţională prin care îl poate suspenda pe complicele lui, Dodon, din funcţie în aşa fel încât Candu să-l poată desemna în funcţia de prim-ministru, trebuie neapărat oprite.

„Dacă nu-l eliminăm pe Plahotniuc din viaţa publică a RM în perioada în care el vrea să ajungă prim-ministru există pericolul real ca forţele subordonate intereselor lui Putin, în viitorul an să aibă majoritate constituţională şi să deturneze cursul european a RM”, a reiterat liderul Mişcării Antimafie.

În cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, Mocanu a explicat de unde a venit această dorinţă a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, de a deveni prim-ministru al Republicii Moldova. În context, politicianul s-a referit la ultima vizită a lui Plahotniuc la Strasbourg şi Washington, ca membru al unei delegaţii din Republica Moldova, dar cu care nu a dorit niciun oficial de acolo să se întâlnească.

„Această delegaţie a plecat la Strasbourg şi Washington din banii cetăţenilor şi nimeni nu cunoaşte programul ei de lucru acolo, deoarece acest program a fost întocmit de oamenii lui Plahotniuc, de compania de lobby care i-a organizat aceste întâlniri. Nu puteau anunţa despre aceasta oficial pentru că nu erau siguri dacă Plahotniuc va fi primit de cineva din oficialii de acolo, şi nu a fost primit. Delegaţia moldovenească pleacă în deplasare, iar între timp sunt anunţaţi că nu vor fi primiţi dacă vine şi Plahotniuc. Mai mult decât atât, lobby-ştii săi de acolo i-au sugerat să devină persoană publică dacă îşi doreşte să fie primit oficial. În acest moment, pentru Plahotniuc funcţia de prim-ministru este una de supravieţuire, nici nu vă imaginaţi cât de mult se teme acest om că va fi pur şi simplu înlăturat de acele persoane pe care le-a minţit”, a conchis Sergiu Mocanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe