Sergiu Andon: Situaţia mea nu este de incompatibilitate

Epoch Times România
03.07.2012

Deputatul PC Sergiu Andon a declarat marţi că situaţia sa nu este de incompatibilitate, iar faptele de care este acuzat s-au petrecut în legislatura trecută, între 2004-2008.

"Ar fi fost o zi ruşinoasă sub aspectul capacităţii de a înţelege legea şi a păstra demnitatea Parlamentului dacă se dădea un alt verdict. Pe lege, sunt în templul legii, acasă, situaţia prevăzută care se referă la mine nu este de incompatibilitate, faptul s-a petrecut în legislaţia trecută, s-a încheiat legislatura trecută, e şi prescrisă pe regulile prescripţiei, orice punct de vedere a fost o gogoaşă artificial umflată şi întreţinută de ANI ca să se câştige un vot, ca să se facă gălăgie în jurul anumitor nume incomode şi pentru că ăsta e climatul din ţara noastră", a afirmat Andon, după şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor unde s-a decis că nu este incompatibil.

El a mai precizat că, deşi se vehiculează că a apărat o persoană implicată într-un caz de corupţie, realitatea este cu totul alta.

"Am apărat o persoană nevinovată care nu a fost trimisă în judecată tocmai pentru că nu era caz de corupţie. Până unde poate să meargă diversiunea? Până la deformarea realităţii şi sub acest aspect", a mai explicat Andon.

În data de 3 iunie 2009, ANI a stabilit că deputatul Sergiu Andon se află în stare de incompatibilitate, deoarece a acordat, în calitate de avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar de corupţie.

El este acuzat că a oferit asistenţă juridică Marianei Drăghici, fost director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), cercetată de procurorii DNA pentru o licitaţie privind achiziţionarea a 200 de ATV-uri la preţuri supraevaluate.

Conform art. 82 din Legea nr. 161/2003, alin. (2), lit. a, "deputatul sau senatorul aflat în situaţia prevăzută la alin. (1) nu poate acorda asistenţă juridică învinuiţilor sau inculpaţilor şi nici nu îi poate asista în instanţe în cauzele penale privind infracţiunile de corupţie, infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie, infracţiunile în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, precum şi infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, prevăzute în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor