Şerban Huidu poartă întreaga vină pentru producerea accidentului, susţin procurorii

Epoch Times România
14.05.2012

Şerban Huidu poartă întreaga vină pentru producerea accidentului rutier din 2011, deoarece nu a adaptat viteza maşinii (87 km(h) la condiţiile de drum (carosabil ud), într-o zonă unde existau restricţii de viteză - este concluzia rechizitoriului întocmit de procurori prin care realizatorul tv a fost trimis luni în judecată pentru ucidere din culpă.

 

"Coroborând probele administrate în cauză, concluzionăm că vina exclusivă în producerea accidentului rutier aparţine învinuitului Huidu Şerban Sebastian, care nu a luat toate măsurile necesare pentru o deplasare în siguranţă pe drumurile publice în scopul evitării producerii oricărui accident. (...) De asemenea, viteza mare pe care o avea maşina condusă de învinuit în condiţiile de drum şi condiţiile meteo, respectiv într-o curbă la dreapta, cu carosabil umed, a constituit un impediment important în efectuarea unor manevre de evitare a coliziunii", se arată în rechizitoriu.

Procurorii au stabilit că, pe 16 noiembrie 2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul km 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism de teren Mercedes - Benz ML 350, Şerban Huidu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacie Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul a trei persoane care se aflau în autoturismul Logan.

În timpul audierilor, Şerban Huidu a susţinut că a în momentul când a ajuns în zona localităţii Timişul de Sus, la începutul unei pante, înainte de o curbă la dreapta, a simţit că autoturismul (în care se mai aflau soţia, cei doi copii ai cuplului şi bona acestora) a început să derapeze şi să pătrundă pe contrasens şi, deşi a încercat, prin manevre aproape instinctuale, să readucă autoturismul pe traiectoria iniţială, nu a reuşit, intrând în coliziune cu un autoturism de culoare roşie, care circula pe sensul opus.

El nu a putut spune care era viteza de rulare a autoturismului, însă anchetatorii au stabilit, în urma efectuării unei expertize, că vitezele probabile ale celor două autoturisme în momentul impactului erau de 87 ą1,5 km)h pentru Mercedes - Benz ML 350 şi 40 ą 1 km(h pentru autoturismul Dacia Logan.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că la intrarea în localitatea Timişul de Sus era amplasat indicatorul de reglementare "Limitare de viteză 50 km)h" iar pe sectorul de drum în linie dreaptă aflat înaintea locului producerii accidentului rutier erau montate indicatoarele "Depăşirea autovehiculelor, cu excepţia motocicletelor fără ataş, interzisă" şi "Presemnalizare trecere pentru pietoni". Totodată, erau semnalizate curbe deosebit de periculoase prin panouri succesive amplasate în curba la dreapta aflată înaintea locului producerii accidentului.

Practic, maşina condusă de Şerban Huidu avea o viteză mult mai mare decât era permis în zona producerii accidentului iar el nu avea voie să depăşească alte maşini.

"S-a stabilit că limita de derapare pentru curba la dreapta pentru sensul de deplasare oraş Predeal - mun. Braşov din care a ieşit autoturismul marca Mercedes - Benz ML 350, în condiţiile de aderenţă existente la data producerii accidentului rutier şi de funcţionalitate deplină a sistemului ESP cu care era dotat autoturismul sus menţionat, era de aproximativ 102 km(h, fiind superioară celei de deplasare din momentul impactului, respectiv cca 87 km)h. Ca urmare, s-a stabilit că autoturismul Mercedes - Benz ML 350 nu a pătruns pe contrasens datorită deplasării în acel viraj cu o viteză care să conducă la apariţia fenomenului de derapare, ci din motive ce nu pot fi stabilite pe baza expertizei criminalistice", afirmă procurorii.

"Învinuitul Huidu Şerban Sebastian putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi menţinut banda de circulaţie corespunzătoare sensului său de deplasare", este o altă concluzie a anchetatorilor.

În dosar a fost realizată şi o expertiză psihiatrică, care a stabilit că Şerban Huidu era apt să conducă autovehicule pe drumurile publice la momentul producerii accidentului rutier şi nu prezenta tulburări neuropsihice incompatibile cu calitatea de conducător auto.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor