Senatul i-a întors spatele lui Oprea. Fostul ministru poate fi urmărit penal

Senatorii au dat undă verde cererii DNA de ridicarea a imunităţii fostului ministru Gabriel Oprea, intrat din nou în colimatorul procurorilor anticorupţie.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Deşi şi-a rugat explicit colegii senatori să nu dea curs cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul său, pentru că este nevinovat, generalul Gabriel Oprea a avut parte de o surpriză neplăcută - solicitarea procurorilor a fost aprobată cu 71 de voturi "pentru", 52 de voturi "împotrivă" şi un vot anulat.

"Întotdeauna mi-am făcut datoria, am respectat legea şi vă rog să votaţi împotriva acestei cereri", şi-a început discursul înaintea votului Gabriel Oprea.

Cu o zi în urmă şi Comisia Juridică a Camerei Superioare a dat raport pozitiv în cazul Oprea, însă decizia a fost una consultativă.

Pus deja sub acuzare în dosarul Girofarul, Oprea a intrat în vizorul procurorilor pentru un nou abuz în serviciu, legat de achiziţionarea unui Audi A8.

Maşina, în valoare de 410.000 de lei, a fost întrebuinţată exclusiv de Oprea la MAI, deşi, conform legii, ar fi trebuit folosită strict în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. În acest context, procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunităţii fostului ministru de Interne. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne