Senatul se reuneşte marţi în şedinţă pentru bugetul instituţiei şi pentru jurământul lui Dan Voiculescu

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
21.01.2013

Conform unei decizii luate luni de conducerea Senatului, această Cameră se va reuni marţi, de la ora 14.00, pentru a adopta bugetul instituţiei pentru anul 2013. Un alt punct pe ordinea de zi este jurământul de credinţă al senatorului PC Dan Voiculescu.

În şedinţa Plenului Senatului - aşa cum au decis membrii Biroului Permanent al Senatului - Dan Voiculescu va depune jurământul de credinţă.

După şedinţa USL de acum opt zile la care a participat, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că va depune jurământul în calitate de senator la şedinţa de plen de săptămâna viitoare, adăugând că "nu sunt motive de nervozitate".

"Eu am lipsit câteva zile, de fapt nu sunt singurul care nu a depus jurământul (...) Ulterior, unii s-au făcut mai repede bine, au venit mai repede, eu săptămâna viitoare depun jurământul şi totul intră în normal, nu sunt motive de nervozitate", a precizat Voiculescu, fiind întrebat despre momentul în care îşi va rosti jurământul în calitate de senator nou ales.

La data de 8 ianuarie, Victor Ponta a declarase că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost una greşită şi a precizat că acesta "nu este senator", întrucât nu a depus încă jurământul.

În dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Dan Voiculescu va fi judecat din nou de către magistraţii instanţei supreme, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.

În luna iulie 2012, procesul privind privatizarea ICA s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, după ce în 29 iunie instanţa supremă a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, după ce şi-a depus demisia din funcţia de senator începând cu data de 25 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor