Cristian Preda: Dan Voiculescu a renunţat la mandatul de senator?

Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti
Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
10.01.2013

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a semnalat Parlamentului situaţia în care se află Dan Voiculescu, care a fost ales senator, dar, la o lună de la alegeri, nu a depus încă jurământul. Preda a mai precizat că, într-un astfel de caz, mandatul este invalidat.

„Dl. Voiculescu nu a depus jurământul, iar statutul aleşilor spune că, dacă nu faci acest lucru, mandatul e invalidat. Voiculescu a indicat (pe blog) motive medicale care l-ar fi împiedicat să depună jurământul, obţinând astfel un fel de amânare. Nimeni nu a fost curios să afle ce s-a (mai) întâmplat”, scrie Preda, pe blogul personal, într-o postare intitulată „Voiculescu a renunţat la mandat?", a scris Cristian Preda.

Preda se arată contrariat de faptul că Dan Voiculescu a invocat motive medicale care l-ar fi împiedicat să depună jurământul, în schimb s-a putut deplasa la Viena pentru a petrece Sărbătorile.

„Nimeni nu a fost curios să afle ce s-a (mai) întâmplat. Deunăzi, presa a consemnat însă faptul că Dan Voiculescu a apărut totuşi în public, şi anume la Viena. Dacă a ajuns în capitala Austriei, probabil că Dan Voiculescu ar putea ajunge şi la Palatul Parlamentului”, a mai scris Preda.

Europarlamentarul le solicită colegilor săi din Parlament să clarifice situaţia.

„Le solicit colegilor mei din Parlament să clarifice situaţia. Voiculescu a depus oare la secretariatul Senatului un certificat medical? Cine a aprobat amânarea? Crin Antonescu? Altcineva? Există un termen? Se va ajunge la invalidare? Pe de altă parte, e curios că, după ce anul trecut a demisionat din Senat – s-a sugerat că ar fi făcut-o pentru a nu mai fi judecat la Înalta Curte!? -, Dan Voiculescu pare să evite acum preluarea unui mandat, pentru care a candidat totuşi în urmă cu câteva săptămâni”, a mai afirmat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor