Când va pleca Ponta de la Palatul Victoria?

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Premierul Victor Ponta va pleca de la Palatul Victoria după ce va fi făcut o ultimă încercare, la Congresul PSD din toamnă, de preluare a partidului prin interpuşi, scrie fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, într-un articol pentru evz.ro.

"Când pleacă Ponta? În mod normal ar trebui să plece după ce Codul Fiscal, propus şi susţinut acerb de Guvern, suferă modificări substanţiale la re-examinare. Dar, să nu uităm, asta e logica politică elementară, la fel cum a fost şi în cazul plagiatului dovedit al lucrării de doctorat. Ponta pleacă după ce va fi făcut o ultimă încercare la Congresul PSD din toamnă de preluare a partidului prin interpuşi şi după ce statul român va împiedica şi grila salarizării bugetarilor, cu impact major asupra cheltuielilor publice.

Cum speră să-i sufle lui Dragnea partidul de sub nas? Simplu. Folosind un candidat care să-l acuze de colaboraţionism cu Iohannis şi, deci, de trădare. Dacă nici asta nu-i iese, atunci poate pleca liniştit, victimă a lucrăturilor unei adevărate „conspiraţii mondiale”. De pe această poziţie mai poate spera să construiască ceva în politică: n-a fost lăsat să facă bine românilor şi a fost îndepărtat de "veneticii" lui Merkel", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Victor Ponta mai poate pleca de la Palatul Victoria şi printr-o eventuală moţiune de cenzură la toamnă, a continuat fostul consilier prezidenţial, care este de părere însă că o astfel de variantă este puţin probabilă pentru că - "asta ar însemna ca UNPR să trădeze şi nu o va face. Va comite "crima" Dragnea? Cu neputinţă."

Între timp, preşedintele intrimar al PSD Liviu Dragnea "calcă pe gheaţă subţire", pericolul pentru el fiind, din perspectiva lui Lăzăroiu, să piardă partidul la proximele alegeri interne, în cazul în care ar deveni prea bătătoare la ochi concesiile pe care i le face preşedintelui Klaus Iohannis.

"Iar revizuirea Codului Fiscal este deja una dintre ele. Ca să iasă din clenci, Dragnea are două variante: 1. Îl trimite pe omul lui Ponta (Teodorovici) la negocieri. Dacă după negocieri PNL, UNPR şi UDMR (adică altă majoritate) vor ieşi cu o variantă diferită faţă de cea propusă de guvern, atunci "incompetentul" Teodorovici (de sub aripa lui Ponta) va fi ţapul ispăşitor, pentru că n-a reuşit să convingă partidele de justeţea Codului Fiscal.

Astfel, PSD îşi poate lua libertatea să voteze cot la cot cu ceilalţi şi să ceară remanierea Acarului Păun. 2. Sau Dragnea poate spera, pur şi simplu, ca Oprea să spele rufele murdare, adică PSD să rămână pe poziţii, ştiind că în Parlament va fi oricum altă majoritate pentru o formă îndulcită a Codului Fiscal", a afirmat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne