Şeful PSD Orşova, reţinut de procurorii DNA în dosarul preşedintelui CJ Mehedinţi

Sigla Partidului Social Democrat (PSD)
Sigla Partidului Social Democrat (PSD) (Epoch Times România)

Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, în dosarul în care este cercetat Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. După audierile de la DNA Bucureşti care au durat o noapte întreagă, acesta va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Preşedintele PSD Orşova este reţinut în urma audierilor la care au fost supuşi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

În dosarul în care este cercetat Adrian Duicu sunt citate numele unor oficiali, printre care şi directoarea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin.

Constantin Popescu i-ar fi determinat pe consilierii locali să voteze o hotărâre de Consiliu despre care ştia că este ilegală. Prin această decizie, tatăl şefului Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ioan Duicu, care este viceprimar în Topleţ, urma sa fie deţinătorul a două suprafeţe de teren.

Conform procurorilor, Ştefan Ponea şi Adrian Duicu au făcut uz de funcţiile deţinute pentru a influenţa funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din Mehedinţi să emită acte de serviciu în interesul celor doi demnitari sau al apropiaţilor lor. Faptele respective au avut loc în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie a acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne