Şeful cartelului de droguri Juarez a fost capturat în Mexic

Şeful cartelului Juarez, Jesus Salas Aguayo.
Şeful cartelului Juarez, Jesus Salas Aguayo. (Captură Foto)

Poliţia mexicană l-a arestat pe şeful unui cartel de droguri, căutat de asemenea de autorităţile americane pentru trafic de droguri şi crimă.

Şeful cartelului Juarez, Jesus Salas Aguayo, în vârstă de 38 de ani, a fost capturat la sfârşitul săptămânii trecute la ferma sa din satul Villa Ahumada, la aproximativ 120 km de oraşul de graniţă Ciudad Juarez.

Aguayo este una dintre cele mai importante ţinte ale guvernului mexican în războiul său împotriva traficanţilor de droguri.

Aguayo a devenit şeful cândva puternicului cartel Juarez după capturarea în octombrie 2014 a fostului lider în vârstă de 51 de ani, Vicente Carrillo Fuentes - cunoscut şi sub porecla de “El Viceroy” sau “Viceregele”.

Cartelul Juarez a fost implicat într-un război teritorial timp de mai mulţi ani cu Sinaloa, un cartel rival. În ultimii opt ani, acest război a provocat moartea a mii de oameni în Ciudad Juarez.

Capturarea lui Carrillo a avut loc la doar câteva zile după ce autorităţile mexicane l-au înhăţat în centrul Mexicului pe Hector Beltran Leyva, şeful cartelului Beltran Leyva şi unul dintre cei mai cunoscuţi traficaţi de droguri din ţară.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a promis că va scape ţara de violenţa grupurilor criminale, care, începând cu anul 2007, au fost responsabile de moartea a zeci de mii de oameni în Mexic.

Capturarea lui Aguayo este cea mai importantă dintr-o serie de acţiuni soldate cu succes împotriva cartelurilor de droguri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe