Şeful BEI: criza din zona euro nu se va încheia în doi ani

(photos.com)
Epoch Times România
16.07.2012

Duminică, şeful Băncii Europene de Investiţii (BEI) a declarat că nu se aşteaptă ca zona euro să iasă din criza datoriilor în următorii doi ani, potrivit unui raport Reuters.

"Presiunea asupra statelor membre şi asupra Uniunii Europene în sine, de a-şi pune treburile în ordine va continua pentru o lungă perioadă de timp", a declarat Werner Hoyer pentru revista germană Focus.

"Aceasta nu va dura pur şi simplu unu sau doi ani", a fost el citat.

Hoyer, care a preluat conducerea BEI la începutul anului, a declarat că el crede că în următorii doi-trei ani, cadrul politic s-ar putea îmbunătăţi.

De asemenea, el a reiterat punctul său de vedere potrivit căruia politicienii nu ar trebui să considere BEI, braţul de creditare pe termen lung al Uniunii Europene, un panaceu pentru criza zonei euro.

În cadrul unui summit european de la sfârşitul lunii iunie, s-a căzut de acord să se mărească cu 10 miliarde de euro capitalul BEI, până la sfârşitul anului, crescând capacitatea de creditare cu 60 de miliarde de euro, pentru a ajuta la stimularea economiei europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor