Şeful AEP, despre renumărarea voturilor cerută de CCR: Nu există diferenţe semnificative

Toni Greblă (AEP) (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
02.12.2024

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat, luni, la Digi 24, că “nu există diferenţe semnificative” în ceea ce priveşte numărarea şi, respectiv, renumărarea voturilor din primul tur al cursei pentru Cotroceni.

“Eu reprezint AEP. Decizia pe care a adoptat-o CCR a obligat BEC ca, împreună cu Birourile electorale judeţene, să renumere toate voturile din ţară şi străinătate. Decizia aparţine BEC, probabil în următoarea oră, documentaţia, împreună cu centralizarea, va pleca la CCR. BEC este în şedinţă şi în câteva minute va termina şedinţa de centralizare, de aprobare a centralizării acestor rezultate.

Eu din teritoriu vă spun, repet, nu reprezint BEC, vorbesc în numele Autorităţii Electorale Permanente. Din ce am constatat eu, pentru că avem direcţii judeţene în ţară, nu există diferenţe semnificative în ceea ce priveşte numărarea şi, respectiv, renumărarea”, a precizat Greblă, citat de Agerpres.

De asemenea, şeful AEP a transmis că, probabil, rezultatele vor fi date publicităţii după ce vor fi puse la dispoziţia CCR:

“Este decizia BEC, probabil că, după ce vor fi puse la dispoziţia CCR, aceasta are posibilitatea să le dea publicităţii sau le vom regăsi în motivarea pe care CCR o va face la decizia care sper să fie adoptată astăzi”.

Curtea Constituţională dezbate luni, de la ora 17, solicitarea candidatului prezidenţial Cristian Terheş de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin. Tot luni va fi luată în discuţie şi confirmarea/validarea rezultatului alegerilor.

Reamintim, în acest context, că, întrunit pe fundalul cutremurului creat de câştigarea turului 1 al alegerilor pentru Cotroceni de către Călin Georgescu în urma unei campanii pe TikTok aparent manipulată de forţe externe, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a constatat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa corectitudinea procesului electoral. De asemenea, CSAT a constatat că Georgescu a fost avantajat pe TikTok.

Totuşi, la scurt timp după anunţul făcut de CSAT, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a transmis că nu există atacuri cibernetice care să fi influenţat corectitudinea procesului electoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor