Dragnea şi-a pierdut răbdarea: Toader a întârziat foarte mult. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întârzie prea mult cu pachetul de legi pe justiţie care ar urma să fie trimis în Parlament, şi-a exprimat nemulţumirea preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Proaspăt întors din vacanţă, liderul PSD Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de prestaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care "a întârziat foarte mult" cu pachetul de legi pe justiţie.

"Ministerul Justiţiei să ne prezinte care este planul dumnealor pentru a rezolva problema de la care s-a pornit această dezbatere, şi anume situaţia din penitenciare. Este suficientă legea graţierii sau nu? Au stabilit un program de investiţii, de construire de noi penitenciare, au stabilit un program de pedepse alternative, un pachet de propuneri, au stabilit un program de modernizare a penitenciarelor existente?

Aştept şi eu să văd dacă ministrul Justiţiei până acum a făcut acest plan sau acest pachet legislativ, după care o să spun un punct de vedere. Se pare că dl ministru întârzie foarte mult şi cred că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni cu un pachet de propuneri, n-a venit, până la urmă legea graţierii o să fie aprobată tacit, că nu vine Ministerul Justiţiei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD vrea să meargă în audienţă la ministrul Justiţiei ca să-i explice că "Parlamentul nu e anexa Guvernului".

"O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei, după ce în prealabil mi-o avizează prim-ministrul, ca să-i explic că totuşi Parlamentul nu e anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul acesta, pentru că întârzie nepermis de mult. Se lungeşte foarte mult discuţia despre un subiect care nu mai începe. Şi cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt anunţate public şi finalizate într-un fel sau altul", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă Tudorel Toader mai are sprijinul partidului în acest context, Dragnea a replicat: "beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care este o coerenţă şi un termen cât de cât realist, dar nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit".

Cu o zi în urmă, şi preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, se plângea de prestaţia lui Tudorel Toader, reproşându-i că, în timp ce "noi aşteptăm puncte de vedere, facem dezbateri, în sistemul judiciar din România se întâmplă lucruri, procesele merg înainte, anchetele merg înainte şi societatea nu poate aştepta la nesfârşit ca noi să ne hotărâm care este viziunea noastră şi cum ar trebui făcute corecţiile necesare."