Secretarul executiv al PMP: Tiberiu Niţu foloseşte instituţiile statului ca să-l hărţuiască pe Traian Băsescu

Observatorii scenei politice privesc consternaţi la cea mai penibilă acţiune a lui Tiberiu Niţu, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, susţine Ştefan Vlaston.
Tiberiu Niţu, Procuror General al României
Tiberiu Niţu, Procuror General al României (Epoch Times România)

Un reclamagiu dus cu pluta l-a reclamat acum şapte ani pe preşedintele Traian Băsescu pentru fals în declaraţii, în situaţia în care s-a răzgândit şi n-a mai demisionat după ce declarase că demisionează. Dacă orice răzgândeală a unui simplu cetăţean sau om politic, ar însemna fals în declaraţii, am avea avea milioane de anchete la parchetele patriei, scrie, într-un articol publicat pe Adevărul, secretarul executiv al PMP, Ştefan Vlaston.

Liderul PMP susţine că, timp de şapte ani, procurori cu mintea întreagă, nu orbiţi de patima împotriva fostului preşedinte, au dat NUP acestei reclamaţii, pe motivul de bun-simţ că omul se mai şi răzgândeşte, în funcţie de evenimente şi context.

„Victor Ponta e campion la răzgândeli. Ba ca-şi dă demisia dacă este urmărit penal, ba că nu va aproba mărirea indemnizaţiilor demnitarilor, ba că nu va primi mai mult de 1.865 de refugiaţi, ba că multe, am putea realiza o enciclopedie. Şi Crin Antonescu a fost un campion al răzgândelilor, dar nu s-a gândit nimeni să-i facă reclamaţie la parchet sau, dacă i-a făcut, n-a luat-o nimeni în considerare. Aproape nu există politician sau persoană publică să nu se fi răzgândit cel puţin o dată în carieră. Ce facem, îi chemăm pe toţi la parchete?

Victor Ponta este prieten cu Tiberiu Niţu, Procurorul General, aşa că n-o să-l deranjeze tocmai pe prietenul său. Mai mult, îi execută orbeşte dorinţele, utilizând resurse şi fonduri plătite de noi, contribuabilii. Lucrătura este clară şi transparentă. Tiberiu Niţu foloseşte instituţii ale statului ca să-l hărţuiască pe Traian Băsescu, unealtă a răzbunării premierului Victor Ponta. Până la un punct este uşor de înţeles. Dar să decredibilizezi instituţii importante ale statului, să le foloseşti ca unealtă în lupta politică depăşeşte orice limită admisibilă”, acuză Ştefan Vlaston.

Potrivit politicianului, cetăţenii pot reclama vrute şi nevrute, mii sau zeci de mii de reclamaţii. „Înseamnă că fiecare să fie instrumentată de parchet, să fie chemat fostul preşedinte sau oricine altcineva, de zeci de ori la sediul instituţiei, pentru a lămuri reclamaţia? Suntem în noaptea minţii.”

„Pentru aceste motive şi pentru altele, Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze imediat, înainte de a fi sancţionată persoana sa, dar şi instituţia pe care o conduce, cu oprobiul opiniei publice româneşti, dar şi al partenerilor noştri internaţionali”, a concluzionat Ştefan Vlaston.

Amintim că Judecătoria Sectorului 5 urmează să se pronunţe asupra solicitării Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu în dosarul în care este acuzat de fals în declaraţii. Dosarul vizează o declaraţie pe care Traian Băsescu a făcut-o în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie. Ioan Şerb a depus la Parchet o plângere împotriva fostului preşedinte.

„(Cineva — n.r.) a cerut să fiu anchetat pentru fals în declaraţii, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute şi nu am demisionat. Şi acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că Parchetul General face "un program extrem de alert" şi s-a declarat hăituit de această instituţie, iar cel ce ordonă hăituirea este nimeni altul decât Tiberiu Niţu, un om "care a tras în populaţie la Revoluţie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne