Secretarul american de stat: Va exista o tranziţie către o a doua administraţie Trump

Mike Pompeo
Mike Pompeo (Jahi Chikwendiu/The Washington Post Getty Images)

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat marţi că se aşteaptă să existe o a doua administraţie Trump atunci când rezultatul alegerilor va fi definitiv.

Un reporter l-a întrebat pe Pompeo dacă Departamentul de Stat se pregăteşte de procesul de tranziţie către noua echipă Biden şi, în eventualitatea în care nu, acest lucru nu ar întârzia sau împiedica o „tranziţie lină” sau ar prezenta un risc de securitate naţională.

Pompeo a răspuns, zâmbitor şi împăciuitor că „va exista o tranziţie lină către o a doua administraţie Trump”.

„Lumea urmăreşte ce se întâmplă aici. Vom număra toate voturile. După finalizarea procesului, vor fi selectaţi electorii. Există un proces. Constituţia îl descrie destul de clar”, a spus el.

Pompeo, unul dintre cei mai echilibraţi şi respectaţi membri ai Administraţiei Trump, a spus că lumea ar trebui să aibă „toată încrederea că tranziţia necesară pentru ca Departamentul de Stat să fie funcţional astăzi, să aibă succes astăzi şi să aibă succes şi cu preşedintele care este în funcţie pe 20 ianuarie un minut după ora 12, va avea de asemenea succes”.

El a adăugat că a trecut deja printr-o tranziţie - la începutul administraţiei - şi este foarte încrezător că se va face totul pentru a se asigura că guvernul SUA va continua să îndeplinească funcţia de securitate naţională în viitor.

Întrebat dacă el crede că ar exista fraude electorale pe scară largă, a răspuns:

„Sunt secretarul de stat. Primesc apeluri din întreaga lume. Aceşti oameni ne urmăresc alegerile. Ei înţeleg că avem un proces legal. Ei înţeleg că acest lucru necesită timp, da? Ne-au trebuit 37 de zile şi mai mult în alegerile din 2000. Atunci am realizat o tranziţie de succes”, a spus el.

„Sunt foarte încrezător că numărăm şi trebuie să numărăm fiecare vot legal. Trebuie să ne asigurăm că orice vot care nu a fost legal nu ar trebui să fie numărat. Acest lucru diluează votul, dacă procesul este necorespunzător. Trebuie să facem acest lucru corect. Când o vom face corect, va fi corect. Suntem într-o formă bună”, a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe