Sebastian Ghiţă a fost deconspirat? Au apărut documente legate de o posibilă colaborarea a acestuia cu SRI

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Jurnaliştii Robert Turcescu, Grigore Cartianu şi Radu Moraru, de la Naşul TV, au prezentat vineri, în exclusivitate, o serie de documente ce par a fi declaraţiile olografe ale lui Sebastian Ghiţă date la intrarea/acceptarea colaborării cu SRI, ce datează din 27.08.2004.

"Lămurirea aspectelor privind aceste documente considerăm că trebuie să facă obiectul unei dezbateri publice. Deocamdată, publicarea lor o facem fără comentarii", se precizează pe site-ul nasul.tv.

Sebastian Ghiţă este în prezent deputat independet după ce şi-a dat demisia din PSD, precum şi membru al Comisiei de control a SRI, funcţii care nu îi permit acestuia, în virtutea prevederilor Legii securităţii naţionale, să colaboreze sub nicio formă cu serviciul.

Comentând dezvăluirile jurnaliştilor, fosta membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului, Narcisa Iorga, a avertizat că postul Tv riscă să fie închis.

"Vreţi să vedeţi ce forţa are CNA? O să vedeţi! După dezbaterea de asta-seară, Naşul TV va fi spulberat. Radu Moraru, Robert Nicolae Schengen Turcescu şi Grigore Cartianu fac investigaţie live pe marginea unei declaraţii olografe a lui Sebastian Ghiţă, ce pare a fi un angajament al acestuia cu un serviciu secret, după detaliile pe care cei trei jurnalişti le prezintă.

Parcă văd că se vor găsi şase membri CNA care să spună că această emisiune a subminat autoritatea statului şi o să pretindă ridicarea licenţei audiovizuale a postului", a avertizat Narcisa Iorga.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.