Se poate: Adrian Nastase, închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii"

Fostul prim ministru Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de închisoare şi suspendarea unor drepturi cetăţeneşti pentru strângere de fonduri în campania electorală în 2004
Judecătoare gesticulănd după anunţarea sentinţei acordate fostului premier român Adrian Năstase, 30 ianuarie 2012 (Daniel Mihăilescu /AFP / Getty Images)
Epoch Times Staff
31.01.2012

Luni 30 ianuarie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea fostului prim ministru Adrian Nastase pentru iniţierea şi organizarea unui simpozion intitulat Trofeul "calităţii în construcţii". Rechizitoriul a afirmat că: "În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Nastase", potrivit DNA.

În acelaşi dosar au mai fost judecaţi Irina Jianu, inspector general de stat în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Diana Gasparovici, fost inspector de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi Marian Ioana şi Bogdan Popovicia.

Completul de judecată i-a condamnat pe ceilalţi pârâţi la şase ani de închisoare, aceştia primind un an suplimentar de detenţie.

Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 38 de milioane de lei de la Adrian Nastase, sumă obţinută prin fapta penală comisă.

Fostului prim ministru Nastase i s-au mai intentat dosare penale. Procesul dosarului "Mătuşa Tamara" s-a încheiat la 15 decembrie, completul instanţei supreme găsindu-l nevinovat de faptele de corupţie de care fusese acuzat.

În legătură cu sentinţa de luni, Adrian Nastase a anunţat că va face recurs şi că este nevinovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor