Se întâmplă doar în Florida! O închisoare le cere bani deţinuţilor pentru mâncare, spălătorie şi întreţinere

Deţinut
Deţinut (pixabay.com)

O închisoare din Florida a decis că deţinuţii săi vor trebui să plătească pentru timpul petrecut în închisoare. Închisoarea Volusia County Jail va începe să le încaseze deţinuţilor 5 dolari pe zi pentru mâncare, spălătorie şi cheltuieli de întreţinere.

Măsura a fost votată şi aprobată de consiliul districtual pentru a recupera o parte din cheltuielile generate de miile de deţinuţi din închisoarea sa, relatează La Opinion.

Deşi nu se aşteaptă ca toţi deţinuţii să plătească, autorităţile districtuale au estimat că noua taxă va genera venituri anuale de peste 1 milion de dolari.

"Îi hrănim în fiecare zi. Avem grijă de ei în fiecare zi", a declarat directorul Departamentului de corecţie din Volusia County, Mark Flowers, la o întâlnire cu membrii consiliului.

Mişcarea a generat controverse, dar nu este singura din acest stat. Există cel puţin 50 de districte din Florida în care închisorile percep o taxă de întreţinere pentru persoanele care ajung în închisoare, inclusiv pentru cei care sunt judecaţi sau care îşi aşteaptă sentinţa.

Numai în anul fiscal 2020-2021, închisoarea districtuală a primit 18.936 de noi deţinuţi. În acelaşi timp, în aceeaşi perioadă au fost înregistrate 578.312 zile de cazare pentru deţinuţi.

Consiliul Districtului Volusia a aprobat trei taxe pe care deţinuţii trebuie să le plătească în timpul şederii lor în închisoare, care vor fi plătite în funcţie de statutul lor financiar şi legal.

Prima taxă este un tip de taxă de intrare care a fost numită taxă de înregistrare şi s-a evaluat la 30 de dolari pentru procesarea iniţială şi admiterea în închisoare.

Aceasta este o taxă unică, dar poate fi cerută de fiecare dată când o persoană intră în închisoare pentru noi condamnări, a explicat directorul Departamentului penitenciar Volusia din Florida.

Cea de-a doua taxă este o taxă de subzistenţă care a fost evaluată la 5 dolari pentru fiecare zi în care o persoană rămâne în închisoare. Această sumă este destinată pentru a acoperi costurile de hrană, îmbrăcăminte şi spălătorie şi cheltuielile generale de trai.

Cea de-a treia taxă pe care consiliul a fost de acord să o implementeze este de 50 de dolari pe zi de la deţinuţii care câştigă procese în timpul şederii lor în închisoare. Potrivit The West Volusia Beacon, districtul se confruntă cu cel puţin 12 procese din partea deţinuţilor din diverse motive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură