Judecătorul Pistol, zis şi "Regele achitărilor", se pensionează. Va lua câteva mii de euro pe lună

Ştefan Pistol
Ştefan Pistol (Ziare.com)

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va lua act pe data de 2 decembrie de cererea de pensionare a judecătorului ÎCCJ Ştefan Pistol. Acesta va încasa 7.000 de euro pe lună, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Pistol este judecătorul care a admis, pe căi extraordinare de atac, cazul condamnării definitive a avocatului Robert Roşu în dosarul Băneasa. Totodată, judecătorul Pistol este şi cel care l-a achitat pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea în dosarul cheltuirii nelegale a fondurilor operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), serviciul secret al MAI.

Judecătorul s-a mai remarcat şi în cazul condamnării lui Liviu Dragnea în cazul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, unde a fost pentru achitarea fostului lider PSD.

De asemenea, susţine Ziare.com, Pistol, judecător la instanţa supremă din 2005, i-a mai achitat pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi pe George Becali, pe acesta din urmă în două rânduri.

Conform PressHub.ro, acelaşi Pistol a admis, în noiembrie 2017, contestaţia torţionarului din perioada comunistă Marian Petrescu şi a trimis dosarul la procurori, anulând toate probele. Judecătorul a criticat faptul că acuzaţia este generică, privită doar prin simpla constatare a decesului a 90 de deţinuţi politic în perioada în care Petrescu a fost comandant al penitenciarului Galaţi. Pistol mai preciza în decizie că lui Petrescu nu i s-a asigurat dreptul la apărare, deoarece a avut la dispoziţie doar o lună să se pregătească, fiind pus sub acuzare foarte rapid. Între timp, Petrescu a decedat şi dosarul a fost clasat.

Ultimul venit anual al lui Pistol a fost de 377.000 de lei, adică 31.400 de lei pe lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne