Se cere Congres extraordinar în PNL. "Conducerea e total inaptă, ne conduce către dezastru"

PNL merge spre un "dezastru garantat" pentru că a refuzat să-l susţină pe Nicuşor Dan ca unic candidat al dreptei, este de părere Theodor Paleologu
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)

Trebuie convocat Congresul extraordinar al PNL pentru că actuala conducere a partidului este ilegitimă şi total inaptă - şi-a dovedit incapacitatea politică şi ne conduce către un dezastru, a declarat miercuri, la RFI, deputatul liberal Theodor Paleologu.

"Din start, trebuia o cu totul altă abordare şi eu mi-am făcut datoria ca membru al PNL şi am spus cum văd lucrurile şi anume: un singur candidat, Nicuşor Dan, la Primăria Generală şi în schimb, retragerea tuturor candidaţilor USB de la primăriile de Sector, unde nu pot câştiga (...), cu excepţia Sectorului 4, unde domnul Sava face campanie cu Piedone, deci nu mai are nici o legătură cu liberalismul şi cu reînnoirea Bucureştiului şi cu o administraţie corectă", a declarat Theodor Paleologu.

Liberalul şi-a exprimat regretul pentru schimburile de replici din ultimele zile dintre Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan: "Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură foarte urâtă şi regret acest lucru foarte mult, pentru că îi respect pe amândoi şi pe Cătălin Predoiu şi pe Nicuşor Dan."

"Trebuie spus că din start, strategia PNL-ului de campanie a fost total greşită. Din păcate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil şi total inept la adresa lui Nicuşor Dan, spunând că Nicuşor Dan este iepuraşul PSD-ului. Dacă spui aşa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate (...). De fiecare dată când Preda sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde nişte voturi. (...) Ce le reproşez colegilor din PNL este că nu îl respectă pe Nicuşor Dan, îl tratează în discuţii private mereu de pămpălău, de fraier, de iepuraş al PSD-ului şi aşa mai departe. Lucrul ăsta este foarte grav", a adăugat Theodor Paleologu.

În acest context, deputatul PNL cere un Congres extraordinar al PNL pentru că cei responsabili pentru această situaţie, respectiv actuala conducere a partidului, trebuie să plece.

"Dacă nu se merge pe formula pe care am propus-o eu, s-ar putea să fie prea târziu, mergem spre un dezastru garantat şi anume victoria doamnei Firea şi de asemenea o situaţie foarte proastă şi la sectoare (...). Problema va fi aceea a asumării responsabilităţii pentru acest dezastru. Cei care sunt responsabili de această situaţie trebuie să plece. E nevoie de un Congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal şi de un Congres extraordinar făcut cum trebuie, nu la repezeală, ca să manevreze Congresul cei care acum sunt în fruntea partidului. Este responsabilitatea lor. Această conducere este ilegitimă şi total inaptă, şi-a dovedit incapacitatea politică şi ne conduce către un dezastru", a subliniat Theodor Paleologu.