Se ascute lupta de clasă: Alexandrescu acuză DNA

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, trimis marţi în judecată alături de Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Şerban Pop pentru şantaj asupra directorului RDS & RCS susţine că dosarul său a fost "fabricat pe declaraţii mincinoase" pentru ''a acoperi una dintre cele mai grave fapte de corupţie din fotbalul românesc''.

Într-un comunicat citat de agerpres, Sorin Alexandrescu se plânge că a aflat din presă despre trimiterea sa în judecată şi lansează grave acuze la adresa DNA:

„Am aflat astăzi, nu de la DNA cum ar fi fost normal, ci din presă, că am fost trimis în judecată pentru aşa-zisul dosar de şantaj. Acest dosar a fost fabricat pe declaraţii mincinoase pentru a acoperi una dintre cele mai grave fapte de corupţie din fotbalul românesc. Trimiterea în judecată s-a produs după ce DNA mi-a refuzat în mod vădit orice drept la apărare, acţionând unilateral şi discreţionar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din România” acuză Alexandrescu în comunicat.

Alexandrescu afirma că DNA "a ignorat cu bună ştiinţă aspecte importante" şi arată că reţinerea sa s-a făcut „exclusiv pe baza declaraţiilor lui Ioan Bendei, declaraţii infirmate în mod categoric de conţinutul înregistrărilor făcute de procurori” iar scopul evident al demersului procurilor este compromiterea unuia dintre cele mai importante trusturi de presă din România şi a principalilor săi acţionari (familia Voiculescu).

"Alături de mine au fost trimişi în judecată fondatorul, acţionarii şi cele mai importante companii ale grupului: TV Antena Group, Antena 3 SA, Intact Publishing. Este evident că modul în care a fost instrumentat acest dosar nu trebuia să permită dreptul la apărare nici mie, nici celorlalte persoane puse sub acuzaţie”.

În demersul lor obstinat de a îl compromite pe Voiculescu şi Antenele în subsidiar, procurorii că au „ignorat deliberat” trei hotărâri judecătoreşti definitive:

Am fost reţinut cu un scop precis, procurorii DNA ignorând deliberat trei hotărâri judecătoreşti definitive care au precizat faptul că probele invocate de DNA nu susţin acuzaţia de şantaj. Mai mult, ultima hotărâre a instanţei a fost emisă cu doar o zi înainte de a fi arestat”, acuză directorul Antenelor.

Sorin Alexandrescu mai reclamă faptul că nu a primit nici un răspuns din partea procurilor DNA la plângerea penală depusă acum mai bine de o lună împotriva lui Ioan Bendei pentru „denunţ calomnios şi ticluire de probe.”

Alexandrescu încheie făcând un apel la corectitudine şi asigurându-şi telespectatorii că Antenele au forţă, putere, crez comun şi nu vor renunţa la lupta pentru valorile în care cred.

„Odată cu trimiterea dosarului în instanţă, îi îndemn pe cei cu percepţii preconcepute şi pe cei care ne-au acuzat fără justă cauză să consulte detaliile acestui caz, dar mai ales temeinicia probelor. Îi asigur pe toţi cei care urmăresc să ne discrediteze, indiferent de felul în care o fac, că forţa Antenelor nu stă într-o persoană sau alta, ci în sute de profesionişti cu un crez comun şi în cei 10 milioane de români care ne privesc în fiecare zi. Le garantez tuturor celor care sunt alături de noi, fie colegi, parteneri de afaceri sau telespectatori, că toată această situaţie ne-a făcut mai puternici şi mai determinaţi să luptăm pentru valorile în care credem de peste 20 de ani”, încheie Alexandrescu.

Saga "nedreptăţilor" suferite de Alexandrescu a început la sfârşitul luni mai când procurorii DNA l-au "ridicat pe Sorin", în urma unei plângeri depuse de administratorul RCS & RDS, Ion Berindei, care a declarat că Alexandrescu l-a şantajat, încercând să îi forţeze mâna să semneze un contract ce ar fi adus milioane de euro Antenelor. Berindei a fost ameninţat că, în caz de refuz, Antenele vor face "o anchetă jurnalistică" despre un contract încheiat în 2009 prin care operatorul de cablu se angaja să plătească 3,5 milioane de euro unei firme a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în schimbul drepturilor de transmisie a unor meciuri din cadrul Ligii I.

În data de 30.05.2013, ora 08:41:34, la 5 minute după ridicarea lui Alexandrescu, Camelia Voiculescu îl suna pe tatăl ei (stenogramele discuţiei, înregistrate de DNA fiind incluse în dosarul de şantaj) sa îl anunţe că Directorul Antenelor a fost "ridicat."

VOICULESCU CAMELIA RODICA: Tati! L-a ridicat DNA pe SORIN!

VOICULESCU DAN: Care SORIN?

VOICULESCU CAMELIA RODICA: ALEXANDRESCU.

Pe 01.06.2013, ora 13:10:15, de către Camelia Voiculescu discuta cu tatăl ei, mogulul Dan Voiculescu, strategia apărării din dosar, respectiv plângerea penală contra RDS & RCS la care se referă Alexandrescu în comunicatul său.

VOICULESCU CAMELIA-RODICA : Tati, se poate face plângerea aia. Am insistat, l-am întrebat pe toate felurile. Se poate face până la urmă, chiar dacă nu se... până se pronunţă, se face denunţ calomnios sau plângere mincinoasă, are consecinţe penale. Luni dimineaţă... o are pregătită şi...

VOICULESCU DAN : Nu, nu. Luni dimineaţă să se ducă la el s-o semneze, nu s-o aibă pregătită.

VOICULESCU CAMELIA-RODICA : Bine. Bine. Te pupic! Ai grijă! Am vrut să-ţi dau asta, că e o veste bună, că... chiar că... e important.

VOICULESCU DAN : Da, obligatoriu trebuie făcut. Sigur că da.

VOICULESCU CAMELIA-RODICA : Da, da, da, da.