Petrecere la DNA: Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Alexandrescu

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, au venit joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Realitatea, Dan şi Camelia Voiculescu au fost chemaţi la DNA pentru a semna procesul verbal de luare la cunoştinţă a învinuirilor din acest dosar. Procurorii anticorupţie au terminat ancheta şi le-au prezentat probele persoanelor cercetate, urmând ca ulterior să hotărască pe cine vor trimite în judecată.

Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu s-au prezentat la 2 septembrie la sediul DNA pentru a le fi prezentate probele strânse de procurori în acest dosar.

Fiica lui Dan Voiculescu este acuzată de complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Conform procurorilor anticorupţie, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, este vinovat de şantaj. În perioada 16 aprilie - 24 mai, Alexandrescu l-a ameninţat pe administratorul firmei RCS-RDS, Ioan Bendei, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS-RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group.

Sorin Alexandrescu l-a ameninţat pe Bendei că dacă nu acceptă va face o anchetă TV despre un contract încheiat în 2009 prin care operatorul de cablu se angaja să plătească 3,5 milioane de euro unei firme a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în schimbul drepturilor de transmisie a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii DNA au declarat că Alexandrescu a încercat să-l determine pe Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual pentru a nu face publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&DS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

În cele din urmă, Alexandrescu a căzut de acord asupra încheierii unui contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani.

Şi fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, este inculpat în acest dosar, pentru complicitate la şantaj. Procurorii susţin că probatoriul arată implicarea lui Dan Voiculescu în activităţile desfăşurate de Alexandrescu.

DNA a declanşat urmărirea penală în acest dosar şi împotriva fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Şerban Pop, care se pare că i-ar fi dat lui Alexandrescu copii ale unor documente de serviciu confidenţiale, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

La 11 iulie, procurorii au decis extinderea cercetărilor în dosarul lui Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

În 25 iulie, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală şi faţă de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la şantaj. Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a fost atunci la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă acuzaţiile aduse societăţii în acest dosar. Gâdea a fost citat în calitate de martor în dosarul de şantaj.

Alexandrescu a depus, în 19 iulie, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, pentru denunţ calomnios în acest dosar, arătând că Bendei a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la DNA.

Şi Antena 3 a depus la DNA, în 19 august, o plângere faţă de ordonanţa de extindere a cercetărilor şi de începere a urmării penale în cazul său afirmând că ordonanţa este "neîntemeiată şi fără susţinere în realitatea obiectivă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne