Dan Voiculescu şi fiica sa Camelia, trimişi în judecată

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

DNA a anunţat trimiterea în judecată, marţi, a fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, a şefului Antena Grup Sorin Alexandrescu, Cameliei Voiculescu şi a lui Şerban Pop în dosarul "Şantajul RCS- RDS". Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, sunt cercetaţi pentru complicitate la şantaj, Alături de aceştia, a fost trimis în judecată şi fostul şef ANAF, Şerban Pop.

Conform unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată şi persoanele juridice Antena 3 S.A., Antena TV Group S.A., precum şi Intact Publishing S.R.L., în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de complicitate la şantaj.

Procurorii susţin că "în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., inculpatul Alexandrescu George Sorin a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată) ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât sa îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat".

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu George Sorin a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând S.C. ANTENA TV GROUP S.A. la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", se arată în comunicatul DNA.

"Informaţiile pe care s-a sprijinit Alexandrescu George Sorin pentru a exercita actele de şantaj la adresa părţii vătămate au fost obţinute de la inculpatul Pop Şerban, preşedinţe al ANAF la acea dată. Astfel, în luna februarie 2013, acesta din urmă i-a remis lui Alexandrescu George Sorin un set cu documente provenind de la angajaţii Gărzii Financiare, în condiţiile în care, în calitatea sa de preşedinte al ANAF, era obligat să asigure confidenţialitatea informaţiilor obţinute, în virtutea funcţiei, de la angajaţi. În acest fel, Pop Şerban i-a asigurat lui Alexandrescu George Sorin un ascendent în discuţiile cu partea vătămată şi, totodată, un potenţial subiect de presă, iar pentru sine ulterior, a obţinut promisiunea că va fi sprijinit pentru menţinerea în funcţia de preşedinte al ANAF", se arată în rechizitoriul procurorilor.
"În perioada menţionată, inculpatul Voiculescu Dan, prin demersurile sale, a sprijinit acţiunile desfăsurate de Alexandrescu George Sorin care erau menite să menţină şi să accentueze starea de presiune psihică asupra părţii vătămate. Demersurile de sprijin s-au făcut în mod direct, prin discuţii şi îndrumări adresate inculpatului Alexandrescu George Sorin şi indirect, prin intermediul fiicei sale, inculpata Voiculescu Camelia – Rodica. La rândul său, inculpatul Alexandrescu George Sorin l-a informat constant, fie direct, fie prin Voiculescu Camelia – Rodica, despre stadiul acţiunilor de şantajare şi despre poziţia părţii vătămate", se precizează în rechizitoriu.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne