Scriitor de ştiri false, care consideră că a influenţat victoria lui Trump, a fost găsit mort

Paul Horner, un furnizor de ştiri false ale cărui articole au devenit virale în timpul alegerilor prezidenţiale americane din 2016, a fost găsit mort în locuinţa sa de lângă Phoenix, Arizona, săptămâna trecută. Avea 38 de ani.
Paul Horner
Paul Horner (Captură Foto)

Scriitorul de ştiri false Paul Horner a fost suspectat că a murit din cauza unei supradoze accidentale de medicamente prescrise, au dezvăluit miercuri autorităţile din Phoenix, statul american Arizona.

Mark Casey, purtător de cuvânt al biroului şerifului din districtul Maricopa, a declarat că potrivit unui raport al medicului legist, nu este niciun semn că ar fi fost vorba de o crimă. Casey a precizat că Horner a mai făcut abuz de medicamente prescrise, iar “dovezile de la faţa locului au sugerat că ar putea fi vorba de o supradoză accidentală”.

Totuşi, cazul va rămâne deschis până la obţinerea rezultatelor testelor toxicologice, a adăugat Casey.

Horner a fost descoperit de autorităţi mort în patul său, în 18 septembrie. Fratele lui, JJ, a postat pe Facebook că acesta ar fi murit în somn.

“Farse pe Internet”

Horner a fost cunoscut pentru scrierea de ştiri false – sau, după cum le-a numit el deseori, “farse pe Internet” – care au devenit virale pe reţelele sociale în timpul alegerilor prezidenţiale americane de anul trecut. Una dintre ştirile sale false a fost chiar distribuită de oficiali ai campaniei preşedintelui Donald Trump.

Cea mai distribuită ştire falsă a fost aceea că manifestanţi anti-Trump au fost plătiţi cu mii de dolari pentru a protesta la mitingurile de campanie ale candidatului republican. Acea ştire a fost distribuită de mii de ori pe reţelele sociale, inclusiv de către doi manageri ai campaniei lui Trump, Corey Lewandowski şi Kellyanne Conway, precum şi de către fiul său Eric.

Horner a declarat într-un interviu cu ziarul Washington Post că a considerat că este în mare parte responsabil pentru victoria lui Trump. Totuşi, el a repetat în mai multe rânduri că nu era un susţinător al lui Trump sau al Partidului Republican şi că articolele sale au fost scrise pentru amuzament. El chiar i-a criticat pe cei care au crezut şi distribuit articolele sale cu o intenţie serioasă.

JJ a afirmat că fratele său a considerat întotdeauna că munca sa este o satiră şi că înclinaţia pentru elaborarea de farse şi evidenţierea ipocriziei s-a manifestat încă de la o vârstă fragedă în scrierea de articole virale pe Internet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe