Scoţienii îl avertizează pe David Cameron în legătură cu referendumul rămânerii în UE

După ce au votat rămânerea în Marea Britanie în 2014, scoţienii avertizează cu un nou referendum de independenţă dacă britanicii votează să iasă din UE.
Nicola Sturgeon.
Nicola Sturgeon. (Facebook)

Liderul naţionalist scoţian avertizează că renegocierea aderării Marii Britanii la UE a lui David Cameron nu poate fi suficientă pentru a influenţa electoratul indecis să rămână în blocul ţărilor europene.

Primul ministru scoţian şi-a repetat, de asemenea, supoziţia că Brexitul ar putea declanşa solicitarea unui al doilea referendum asupra independenţei Scoţiei.

Nicola Sturgeon a declarat unei audienţe din Londra: "Vreau să fiu absolut clar înţeleasă, vreau ca votul de pe 23 iunie să aibă ca rezultat o victorie zdrobitoare în toate zonele Marii Britanii pentru a rămâne în UE".

Aceasta a mai precizat: "Dacă în mai puţin de doi ani după referendumul de independenţă Scoţia va fi scoasă din Uniunea Europeană împotriva voinţei noastre, pentru că am ales să rămânem în Marea Britanie, nu este greu de înţeles de ce asta ar putea duce la solicitarări pentru un nou referendum (de independenţă - n.r.)".

Primul-ministru Cameron încearcă să convingă britanicii să voteze în favoarea rămânerii în UE, printr-un referendum pe care l-a organizat, susţinând că preocupările cheie ale Marii Britanii au fost deja discutate cu alţi lideri ai UE.

Cu toate acestea, Surgeon afirmă că renegocierea este "un cuvânt prea mare" pentru a descrie acţiunea lui Cameron.

Scoţia, care a respins independenţa prin vot în 2014, este zona Marii Britanii în care aderarea la UE este cea mai populară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe