Schimb de focuri între presupuşi militanţi islamişti şi poliţie în timpul unui raid din Bruxelles

Schimburi de focuri între poliţie şi presupuşi militanţi islamişti au avut loc marţi în Bruxelles în timpul unei operaţiuni antitero. Un poliţist a fost rănit şi suspecţii sunt încă în libertate.
Ofiţeri de poliţie patrulează zona în care a avut loc schimbul de focuri de armă din 15 martie 2016 în Bruxelles.
Ofiţeri de poliţie patrulează zona în care a avut loc schimbul de focuri de armă din 15 martie 2016 în Bruxelles. (Captură Foto)
Andrei Popescu
15.03.2016

În timpul unui raid asupra unei locuinţe din Bruxelles a avut loc un schimb de focuri şi un ofiţer de poliţie a fost uşor rănit. Raidul a avut legătură cu atacurile teroriste din Paris de anul trecut.

Mass media a raportat că raidul a avut loc în districtul Forest, situat în apropiere de Molenbeek, unde au locuit o parte din teroriştii implicaţi în atacurile din 13 noiembrie 2015 din Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane.

“S-a tras asupra poliţiştilor”, a declarat Eric Van Der Sypt, purtător de cuvânt pentru procurorul federal, adăugând că cercetările efectuate în districtul sudic Forest au făcut parte din investigaţia asupra atacurilor pariziene.

Conform website-ului belgian de ştiri Derniere Heure, ofiţerii de poliţie au fost atacaţi cu arme Kalaşnikov.

Website-ul a mai susţinut că doi suspecţi au reuşit să fugă pe acoperişurile clădirilor învecinate. De asemenea, se crede că aceştia şi-au abandonat armele în pivniţa unei case.

Pauline Gautier, reporter local pentru Radio Contact, a scris pe Twitter că cei doi suspecţi au fost răniţi şi că sunt blocaţi pe un acoperiş.

Forţele de securitate belgiene încă îi vânează pe suspecţii şi asociaţii militanţilor din Bruxelles care au fost implicaţi în atacurile islamiste din 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor