Scandalul TAROM. Directorul General demisionează. Tăriceanu vrea un "management profesionist"

Directorul TAROM şi-ar fi dat demisia, gestul său fiind precedat de discuţii "contondente" între premierul Tudose şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, cel de al doilea mergând până la Dragnea pentru a-i cere să intervină.
Aeronavă TAROM în hangarul de reparaţii
Aeronavă TAROM în hangarul de reparaţii (Epoch Times România)

Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat luni, invocând "motive care îl împiedică să îşi exercite atribuţiile şi motive personale", relatează Hotnews, citând surse guvernamentale.

Demisia are loc la scurt timp după ce premierul Mihai Tudose a atras atenţia asupra deficienţelor din cadrul companiei şi a dispus ca, începând de luni, Corpul de control al prim-ministrului să efectueze verificări la TAROM.

Potrivit unor surse politice, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost aseară într-o vizită la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi i-a cerut acestuia îl susţină pe şeful Tarom în disputa cu premierul Tudose. Tudose, în schimb, a refuzat să îl mai păstreze pe şeful Tarom în funcţie, în ciuda presiunilor, potrivit surselor citate.

Reamintim că Tudose l-a criticat vineri, în şedinţa de Guvern, pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru pierderile Tarom şi pentru prelungirea mandatului lui Davidoiu la şefia Tarom, deşi acesta nu a reuşit să recupereze din pierderi.

Cât despre Davidoiu, acesta declara nu mai demult de ieri, că nu are de ce să demisioneze şi afirma că a dernajat gruprui de interese:

"Nu am de ce să-mi dau demisia. Pentru ce să mi se ceară demisia, că am adus două aeronave noi? Că am început restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e", declara luni Davidoiu pentru digi24.

De partea sa, Liviu Dragnea a declarat luni că TAROM trebuie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare - o companie puternică, stabilă şi profitabilă.

"Nu mă interesează cine conduce TAROM-ul. Mă interesează ca această companie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare — o companie aeriană puternică, stabilă şi profitabilă. Dacă va solicita ministrul Transporturilor sau premierul vom discuta. Este o chestiune strict legată de Executiv", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Transporturilor (ministru pe care Tudose l-a criticat frecvent în ultima perioadă), Liviu Dragnea a răspuns: "Este singura declaraţie pe care nu vreau s-o dau aici, sincer. O să avem suficient timp să discutăm şi despre asta şi despre multe alte lucruri".

Tăriceanu îşi dă şi el cu părerea

Şi Tăriceanu a avut opinii legate de TAROM, explicând că această companie este în primul rând în atenţia Ministerului Transporturilor, a prim-ministrului (...).

"Parlamentul, nu vă aşteptaţi să aibă aici un rol principal. Sigur, dacă vor exista necesităţi de schimbare a legislaţiei în ceea ce priveşte funcţionarea companiei, sigur că Parlamentul se poate implica", a declarat Tăriceanu.

Întrebat de jurnalişti ce e de făcut, el a spus: "Pus un management profesionist, care să fi lucrat, să aibă experienţă în domeniul aviaţiei, un consiliu de supraveghere, cu oameni cu experienţă. Pentru că în această perioadă de timp, şi nu mă refer la ultimele luni ci la ultimii ani, când este, după cum vedeţi, o adevărată explozie a transporturilor aeriene, apar companii noi. Companiile existente prosperă şi se dezvoltă, numai TAROM-ul nostru merge în picaj", a susţinut şeful Senatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne