Nicolae şi Tăriceanu urmează să se judece pe ei înşişi după insultele aduse lui Mihai Goţiu

Nu demult, cunoscutul Şerban Nicolae îl numea pe colegul său de Senat Mihai Goţiu analfabet şi nespălat. Acum, comisia pe care o conduce chiar Nicolae va trebui să analizeze plângerea formulată de USR după acest... incident(?)
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu demult, Şerban Nicolae îl insulta într-o şedinţă pe senatorul USR Mihai Goţiu, iar Tăriceanu se poziţiona de partea primului. Revoltaţi, reprezentanţii USR au luat atitudine reclamând incidentul unde în altă parte dacă nu tot la Senat. Cele două sesizări împotriva lui Şerban Nicolae şi a lui Călin Popescu Tăriceanu au fost transmise marţi de Biroul Permanent al Senatului chiar Comisiei juridice conduse de împricinatul Nicolae, relatează Hotnews.

Solicitările USR au fost adresate camerei superioare a Parlamentului în contextul în care Şerban Nicolae i s-a adresat lui Goţiu în şedinţa Biroului Permanent din 3 aprilie cu apelative precum "analfabet", "prost" şi "nespălat". În consecinţă, în sesizările depuse de USR, Şerban Nicolae este acuzat de comportament injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar, iar Tăriceanu de nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului, căci acesta a refuzat să-i dea cuvântul lui Goţiu şi a refuzat să îl sancţioneze pe Nicolae în cadrul respectivei şedinţe.

"În fapt, în data de 3 aprilie 2017, după votarea ordinii de zi a şedinţei Biroului Permanent, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a solicitat să i se dea cuvântul, i s-a acordat, moment după care a început să adreseze o avalanşă de cuvinte şi expresii injurioase care făceau trimitere la vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, senator USR. Acesta a luat cuvântul şi l-a întrebat pe Şerban Nicolae dacă se referă la el. Şerban Nicolae a evitat răspunsul, dar a continuat jignirile şi injuriile, de data aceasta referindu-se (inclusiv cu nume) şi la preşedintele USR Nicuşor Dan.

Mihai Goţiu i-a solicitat preşedintelui Senatului şi al şedinţei, Călin Anton Popescu Tăriceanu, o luare de cuvânt, pentru a-i cere să aplice art. 194 din Regulamentul Senatului (chemarea la ordine/aplicarea unei sancţiuni disciplinare de şedinţă), însă d-nul Tăriceanu l-a refuzat. În aceste condiţii, Mihai Goţiu şi ceilalţi membri ai USR prezenţi la şedinţă s-au ridicat şi au părăsit sala", se arată în comunicatul citat.

Cele două sesizări au fost discutate în şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Senatului, în absenţa lui Călin Popescu Tăriceanu, şi trimise Comisiei juridice, conduse de însuşi Şerban Nicolae, cel împotriva căruia este formulată una dintre plângeri.

Stenograma şedinţei în care au avut loc incidentele reclamate de Goţiu poate fi accesată aici.