Scandalul cadourilor la Scoala nr.10: Învăţătoarea Dana Blându a fost demisă

Început de an şcolar în Bucureşti. 16 septembrie 2013 (Epoch Times România)
Flori Mladin
10.01.2014

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr.10 din Bucureşti a hotărât, vineri, demiterea învăţătoarei Dana Blându, acuzată că a cerut bani părinţilor copiilor din clasa ei pentru cadourile ce urmau să fie oferite unor angajaţi ai unităţii de învăţământ cu ocazia sărbătorilor

Conform unor surse din Şcoala nr. 10, Consiliul de Administraţie a hotărât demiterea învăţătoarei Dana Blându, pentru abateri grave.

Reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii 10, Mihai Brancu, a afirmat că s-a hotărât să se desfacă contractul de muncă al învăţătoarei Dana Blându începând cu ziua de vineri, considerând că este o decizie justă, pentru că nu este normal ca o asemenea persoană să pună o pată pe tot învăţământul.

Mihail Brancu a mai precizat că decizia Consiliului de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" a fost luată în conformitate cu raportul Comisiei de disciplină.

"I s-a desfăcut contractul de muncă, de vineri, conform raportului Comisiei de disciplină", a precizat reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10.

Cu o zi în urmă, Constantin Trăistaru, inspector şcolar general al Capitalei, a informat că ISMB i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala nr.10, după ce aceasta făcuse cerere în acest sens.

Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu prezidează şedinţa Consiliului de Administraţie de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.

La sfârşitul anului trecut, ISMB s-a autosesizat în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut bani părinţilor copiilor de la clasa ei pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii. Cercetările inspectoratului în acest caz au început pe 6 ianuarie, deoarece personalul din şcoală a fost în vacanţă de sărbători, angajaţii neputând fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor