Siegfried Mureşan demontează propaganda antieuropeană: Ce spune despre "ajutorul" dat de China şi Rusia

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a atras atenţia asupra faptului că propaganda antieuropeană spune de zile întregi că Europa nu ar fi solidară, iar China şi Rusia ar sprijini mai mult statele europene afectate, însă realitatea este cu totul alta.

"Testele rapide cumpărate de Spania din China nu funcţionează, după cum scrie cotidianul 'El Mundo'. Testele cumpărate din China pun diagnoza corectă doar în 30% din cazuri, în timp ce ele ar trebuie să o pună în 80% din cazuri. Ce înseamnă? Înseamnă că din 3 cazuri de oameni bolnavi, testele chinezeşti sunt capabile să identifice doar un bolnav. 2 bolnavi din 3 rămân neidentificaţi. Ei cred că sunt sănătoşi când sunt bolnavi. Pericolul este dublu: în primul rând, bolnavii neidentificaţi nu primesc îngrijiri medicale şi se agravează situaţia lor. În al doilea rând, oamenilor li se spune că sunt sănătoşi, când sunt bolnavi, şi vor intra în contact cu alte persoane sănătoase şi le vor infecta. În Italia, cotidianul 'la Stampa' citează surse politice italiene care spun că 80% din livrările de ajutoare din Rusia sunt inutile", a declarat Siegfried Mureşan.

Liderul PNL arată ce face între timp Uniunea Europeană:

- Astăzi votăm alocarea a 37 de miliarde de euro fonduri europene nerambursabile pentru combaterea epidemiei de coronavirus în statele membre.

- Totodată, votăm ca Fondul de Solidaritate al UE, în valoare de 800 de milioane de euro, destinate catastrofelor naturale, să poată fi folosit pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

- Comisia Europeană a înfiinţat deja prima rezervă europeană de echipamente medicale. Comisia finanţează 90% din rezervă, iar restul de 10% este acoperit de statul membru care găzduieşte rezerva. Bugetul iniţial al rezervei este de 50 de milioane de euro. Rezerva poate fi găzduită de unul sau mai multe state membre. Distribuţia echipamentelor din rezervă este gestionată de Centrul european de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă, pentru a se asigura că acestea ajung acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

- Comisia Europeană a încheiat cu succes o procedură comună de achiziţii de echipamente medicale şi de protecţie. Producătorii mondiali au trimis oferte care acoperă sau chiar depăşesc necesarul de echipamente pe care statele membre l-au transmis către Comisie. Ofertele sunt în curs de evaluare, iar contractele vor fi, cel mai probabil, semnate în următoarele zile. Mâine, Comisia Europeană va lansa procedura de achiziţie publică pentru ventilatoare şi luni pentru teste.

"Acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate în ultimele zile la nivel european. Dragii mei, suntem într-o situaţie de criză, pe care nimeni în Europa nu a anticipat-o. Dar este foarte important ca, în această perioadă de criză, să rămânem cu mintea limpede şi să înţelegem că nimeni din afara Europei nu ne poate ajuta mai bine decât ne putem ajuta reciproc, la nivelului Uniunii Europene, dacă rămânem uniţi", a conchis Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne