Salariaţii societăţii Lisa Dräxlmaier Autopart din Piteşti au reluat lucrul

Epoch Times România
01.10.2012

Salariaţii fabricii de cablaje Lisa Dräxlmaier Autopart din Piteşti, aflaţi în grevă generală de aproape o săptămână, au reluat lucrul luni, după ce administraţia a acceptat o mare parte din solicitările formulate de reprezentanţii sindicatelor.

Salariaţii de la fabrica Lisa Dräxlmaier din Piteşti au declanşat greva generală în data de 25 septembrie, după eşuarea negocierilor dintre patronat şi sindicat pe marginea contractului colectiv de muncă.

Pe lista de revendicări a celor aproape 2.400 de membri de sindicat care au oprit lucrul săptămâna trecută se aflau indexarea salariilor cu rata inflaţiei (la valoarea comunicată de Institutul Naţional de Statistică), încheierea unui contract colectiv de muncă pe un an de zile (perioada 2012 – 2013) şi stabilirea normelor de muncă prin negociere cu sindicatul şi includerea acestora în CCM sau ca anexă recunoscută a CCM.

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Cablaje (SLLC) din SC Lisa Draexlmaier Autopart Piteşti solicita, de asemenea, ca reprezentanţii sindicatului să facă parte din "comisia de evaluare pentru necorespundere profesională", iar concedierile colective să se facă în baza unor criterii negociate cu sindicatul.

Societatea Lisa Dräxlmaier Autopart Romania, membră a grupului german Dräxlmaier, produce componente şi subansamble auto.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor