Salariaţii protestează la Oltchim
alte articole
Angajaţilor de la Oltchim nu le pasă că "există viaţă după Nabucco", că Ponta crede că există viitor şi pentru Oltchim după ce Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, că Vosganian a promis investiţii în Oltchim, ei ştiu că nu şi-au luat salariile pe luna mai, iar acasă facturile vin.
Peste 100 de angajaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează joi în faţa pavilionului administrativ al societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile pentru luna mai iar mâine conducerea le va achita doar jumătate din chenzină. Restul, în categoria "vom vedea".
"Sunt peste o sută de salariaţi care protestează, după ce au aflat că mâine vor primi doar 50 la sută din suma aferentă lunii mai, aceasta este motivarea pentru faptul că aceşti oameni au ales să protesteze în faţa pavilionului administrativ al societăţii", a declarat liderul Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, Corneliu Cernev.
La protest sunt aşteptaţi să participe şi fost angajaţi trimişi acasă după disponibilizările de la Oltchim din luna iunie.
Oltchimul este în insolvenţă, înregistrând pierderi de 3,2 milioane de lei in 2013 iar gradul de utilizare al capacităţilor de producţie în luna iunie a fost estimat la doar 19%. Abia la 32 % din activitate societea ar ajunge pe profit, rezultă din situaţia financiara Oltchim, făcută publică pe 12 iunie anul curent şi ar putea, poate, plăti şi salariile la timp.
Privatizarea Oltchim este un obiectiv strategic pentru executivul român, statul fiind interesat să vândă gigantul falimentar cât mai rapid. Întreprinderea tuturor demersurilor necesare în vederea privatizării Oltchim face parte din angajamentele României faţă de FMI.
După recenta vizită a lui Victor Ponta în Azerbaijan, se spera că societatea de stat azeră SOCAR va prelua Oltchimul, dar azerii au infirmat.