"Să vă fie ruşine!" - Marius Manole i-a dat înapoi lui Iohannis Ordinul de Cavaler

Marius Manole (dr) şi jurnalistul Vitalie Cojocari
Marius Manole (dr) şi jurnalistul Vitalie Cojocari

Actorul Marius Manole a returnat, luni, la Palatul Cotroceni distincţia primită de la Klaus Iohannis - Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului, în semn de protest faţă de faptul că preşedintele României a decis să facă Guvern alături de PSD, trădându-i astfel pe românii care au ieşit în stradă şi l-au votat.

Într-un interviu acordat Epoch Times, Marius Manole vorbeşte mai pe larg despre motivele pentru care a luat o astfel de decizie.

Reporter: Am auzit voci care spun că decoraţia nu ar trebui înapoiată, căci e o recunoaştere pentru activitatea artistică, un semn de apreciere al carierei dvs. din partea României, nu a preşedintelui Iohannis. Totuşi, o daţi înapoi. De ce?

Marius Manole: Decoraţia nu înseamnă nimic pentru mine. Munca mea şi aprecierile din teatru rămân, nu se pierde nimic, cine apreciază ce fac eu la teatru va aprecia şi în continuare, sper, medalia nu e dată de poporul român, pentru că dacă întrebai poporul român, pe toţi oamenii, nu cred că primeam eu această medalie, e falsă această premisă, iar o medalie din partea unui om care pe mine m-a trădat, nu înseamnă nimic. Nu mă mulţumesc cu nimic să am acasă această stea care nu mă face mai mândru sau mai special.

Reporter: Trădare? În ce sens v-a trădat?

Marius Manole: Păi să ne amintim că am stat nişte nopţi în ploaie, în frig, am stat şi am apărat legile Justiţiei şi am luptat ca nişte câini să pună mâna pe ţară şi să calce în picioare tot ce înseamnă stat constituţional şi ne-am trezit cu dl Iohannis, un preşedinte pentru care m-am luptat, în care am avut încredere, ajungem acum să vedem cum PSD intră de mână cu PNL-ul la guvernare pe covorul roşu şi îşi împart funcţiile de parcă ar fi ţara nimănui. Nu se poate aşa ceva într-o lume normală, nici votanţii PSD nu cred că sunt fericiţi, nici cei ai PNL, nu se poate aşa ceva. Nu cred că aceasta este o alianţă benefică pentru România

Reporter: Ce i-aţi spune preşedintelui Iohannis, privindu-l în ochi, dacă i-aţi putea înapoia personal decoraţia?

Marius Manole: Să vă fie ruşine!