Să reflectăm la cugetările lui Isaac Newton

Isaac Newton
Isaac Newton (wikipedia.org)

Isaac Newton, recunoscut drept unul dintre cei mai influenţi oameni de ştiinţă ai tuturor timpurilor, a lăsat în urmă o serie de lecţii importante omenirii. Vă prezentăm o colecţie de sfaturi şi cugetări transmise posterităţii, care cu siguranţă vă vor pune pe gânduri.

1."Pot calcula mişcarea corpurilor cereşti, dar nu şi nebunia oamenilor."

2."Oamenii construiesc prea multe ziduri, dar nu şi suficiente poduri."

3. "Ceea ce ştim este o picătură, ceea ce nu ştim este un ocean."

4. "Adevărul se găseşte în simplitate, nu în multiplicitatea şi confuzia lucrurilor."

5. "Pentru orice acţiune există întotdeauna o reacţie egală sau opusă"

6. "Un om îşi poate imagina lucruri care sunt false, dar el poate înţelege numai lucruri care sunt adevărate, pentru că în cazul celor false, reţinerea lor în memorie nu înseamnă înţelegere."

7. "Acest sistem solar extrem de frumos, planetele şi cometele, ar putea continua doar sub ghidarea şi conducerea unei fiinţe inteligente şi puternice."

8. "Nicio mare descoperire nu a fost făcută vreodată fără o presupunere îndrăzneaţă."

9. "Trăieşte-ţi viaţa ca o Exclamaţie, nu ca o Explicaţie."

10. "Greutăţile sunt medicamente prescrie de Farmacistul nostru milostiv şi înţelept pentru că avem nevoie de ele; iar El alege proporţia frecvenţei şi greutatea lor în funcţie de caz. Să ne încredem în îndemânarea lui şi să îi mulţumim pentru reţetă."

11. "De unde apare toată această ordine şi frumuseţe pe care o vedem în lume? "

12. "Un om poate imagina lucruri care sunt false, dar el poate înţelege numai lucruri care sunt adevărate."

13. "Pentru mine nu a existat niciodată o sursă mai mare de onoare pământească sau distincţie decât cea legată de progresul ştiinţific."

14. "Natura este mulţumită cu simplitatea. Şi natura nu este proastă"

15. "Dacă am făcut descoperiri valoroase în viaţă, acest lucru se datorează mai mult răbdării şi atenţiei decât oricărui alt talent."

16. "Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării şi mă distrez găsind câteodată pietricele netede sau o scoică deosebită, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa mea."

17. "Cine nu cugetă decât pe jumătate, acela nu crede nici în Dumnezeu; dar cine cugetă corect, acela trebuie să creadă în Dumnezeu."

18. "Dificultăţile sunt mai uşor de învins decât îndoiala."

19. "Ordinea care domneşte în lucrurile materiale arată în mod suficient că au fost create de o voinţă plină de inteligenţă."

20. "Atunci când privesc sistemul solar constat că Pământul este situat faţă de Soare la distanţa cea mai potrivită, astfel încât să primească atâta căldură şi lumină câtă are nevoie pentru a susţine viaţa pe el. Acest lucru nu poate fi întâmplător."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură