S-a inventat un dispozitiv care citeşte gândurile câinilor

Un dispozitiv care comunică gândurile câinelui proprietarul său.
Un dispozitiv care comunică gândurile câinelui proprietarul său. (No More Woof)

„No More Woof” este un dispozitiv care traduce gândurile unui câine într-un limbaj uman prin citirea impulsurilor şi semnalelor electrice emise de creierul animalului.

Echipamentul este dotat cu electroencefalogramă ( EKG ), care măsoară aceste impulsuri.

Dezvoltatorii de Nordic Society for Invention and Discovery explică într-un video de pe youtube: "A mai fost utilizat şi înainte echipamentul EKG pe animale. De asemenea, este cunoscut faptul că diferite stări de spirit crează diferite tipuri de undele cerebrale. Poate că singurul lucru pentru care merităm laude este că vom prezenta aceasta într-un mod special".

Produsul este încă în curs de dezvoltare, dar clienţii pot pre-comanda dispozitive cu diferite niveluri de capacităţi. Un model de 65 de dolari are un senzor care este capabil să perceapă două sau trei tipare neuronale – cum ar fi foamea, oboseala şi curiozitatea.

Un model de 300 dolari va avea doi senzori care sunt capabili să distingă mai mult de patru tipare neuronale şi poate fi reglat astfel încât să lucreze mai bine cu câini individual. Acesta va avea, de asemenea, un software care poate fi actualizat.

Un model de 1.200 dolari oferă un grad mai mare de personalizare şi funcţionalitate. Modelul include un algoritm care îi permite să înveţe tiparele comportamentale ale unui câine şi de-a lungul timpului şi să înceapă să vorbească în propoziţii scurte.

Dezvoltatorii subliniază faptul că niciun animal nu a fost lezat în procesul de realizare a dispozitivului şi subiecţii testaţi au fost propriile lor animale de companie.

Dispozitivul are căşti şi un difuzor ataşat. Traducerile sunt în prezent în limba engleză, dar se lucrează şi la cele în mandarină, spaniolă şi franceză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură